Impuls


VD4Ik zou het ook van de daken schreeuwen hoor, als ik wethouder in Dordrecht was: ‘Fijn dat een projectontwikkelaar het V&D pand heeft aangekocht… lekker ook dat de plannen van Reshape Properties (een bedrijf van miljonair Jos Paardekoper) zo lekker aansluiten bij onze woningbouwambities.’ Het IS namelijk ook gewoon fijn dat het nu alweer zo’n vier jaar leegstaande V&D-gebouw nu eindelijk weer een heuse bestemming krijgt, want het begon na vier jaar toch écht wel een beetje héél erg sneu te worden dat een dermate prominent pand in het hart van de stad zó lang stond te verpieteren. Die veel te lang durende leegstand was hét ultieme hoofdpijndossier van dit, in deze affaire, zo overduidelijk machteloze college geworden.
Gelukkig slaan onze wethouders dan ook geen al te ‘borstklopperige’ toon aan over het feit dat ze nu zomaar ineens de ‘Postcodeloterij-straatprijs’ hebben gewonnen, want het is zeker geen bestuurlijke verdienste dat Reshape tot een akkoord is gekomen met eigenaar (en pensioenbelegger) Syntrus Achmea die al een tijdje geen heil meer zag in haar Dordtse vastgoedbezittingen. Zo heeft Achmea in deze deal ook afstand gedaan van het winkelblok waarin zich onder andere H&M en Blokker bevinden. Hier blijft de situatie voorlopig onveranderd, hoewel het me niet zou verbazen als ook dit blok in de nabije toekomst een gedeeltelijke transformatie naar stadswoningen zal ondergaan. Overigens wil Achmea, zo heb ik begrepen, ook nog af van het nabijgelegen winkelcentrum Drievriendenhof, maar die verkoop is blijkbaar niet opgenomen in de deal met Reshape. Dat vind ik jammer, want sinds dat ooit zo gezellige winkelcentrum werd ‘omgesmolten’ tot modepassage is het een kil en koud blok geworden, waar volgens mij hooguit die Ierse puberkleertjesgigant Primark écht wel bij vaart.
Voor het middengedeelte van de Voorstraat is de verkoop van het V&D-pand aan de Hilversumse projectontwikkelaar (met veel ervaring in de ‘transformatie’ van kantoor- en winkelpanden) goed nieuws. Een V&D-pand waar weer wat ‘schwung’ in zit zou de nabije omgeving immers een broodnodige impuls kunnen geven aan winkelstraat die al tè lang heeft moeten leren leven met leegstand en teloorgang.

Eén reactie

  1. Beste Kees, nu de ijsbaan weer niet door kan gaan, ondermeer ivm het afhaken van sponsors, dacht ik dat de begane grond bij V&D uitermate geschikt zou zijn om (eenmalig) een ijsbaan binnen aan te leggen. Alle faciliteiten zijn er al: verlichting, horeca, overdekt, aan het Scheffersplein midden in de stad, lekker warm(?) egale vloer enz. Ik keek vanmiddag naar binnen omdat het licht aanwas en ik zag een perfecte ijsvloer op mijn netvlies. Het is toch tegen dat Papendrecht wel een ijsbaan heeft en Dordt niet. Kan jij er wat mee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s