Smoel en liefde


FC Dordt logo2Ik hou van voetbal… misschien een beetje té veel, denk ik wel eens. Ik biecht het maar eerlijk op: in 1998 heb ik eens twee prachtige (en peperdure) VIP-kaarten voor een optreden van de Rolling Stones in de Arena laten lopen omdat ik per se Nederland-Argentinié op televisie wilde zien. En ondanks het feit dat ik tot aan die dag nog geen enkel Stonesconcert in Nederland gemist had, heb ik daar nooit spijt van gehad aangezien het doelpunt dat Dennis Bergkamp daar in Marseille maakte zo zalig op mijn netvlies gebrand staat. Nog altijd brengt het hysterische commentaar van Jack van Gelder (radio aan, naast de tv) bij die winnende treffer een grote glimlach bij me te weeg, want eh… ik hou nu eenmaal van voetbal. Als geboren Rotterdammer ben ik ‘grootgeschopt’ met Feyenoord, ik bracht mijn jeugd door ‘op’ Wieldrecht (destijds een tweede ‘thuis’), ik was in 1980, toen ik een jaar in Londen woonde, niet weg te slaan uit het stadion van Tottenham Hotspur vanwege Villa en Ardiles en ik sta op zaterdag regelmatig langs het lijntje om bij mijn zoon te kijken die bij GSC/ODS ‘kiept.’ En nu de hamvraag: hou ik óók van FC Dordrecht? Er waren jaren dat ik er elke twee weken op de tribune stond en ooit bestierde ik er ‘con amore’ vijf seizoenen achtereen de perskamer, maar of er nou sprake is van heuse liefde? Laat ik het zó zeggen: ik ben er vooral trots op dat we in Dordt een ‘heuse’ profclub hebben, alleen is die profclub vandaag de dag verworden tot een tijdelijke ‘parkeerplaats’ voor spelers op doorreis naar liefst betere bestemmingen en daardoor behoorlijk zielloos geworden. Nu de gemeente heeft aangegeven niet garant te willen staan voor ‘vernieuwbouw’ blijft er voor FC Dordrecht slechts één doel over: probeer die club weer ‘smoel’ te geven, door lokaal en regionaal (amateur)talent binnen te halen. Ga je daardoor op een dag (dit seizoen kán het niet) de bietenbrug op richting Tweede Divisie… óók goed, want zoals de zaken er nu voor staan gaat dat tóch een keer gebeuren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s