Ode aan The Beatles


beatles8Ik hád u voor vandaag een column beloofd over ‘parkeerdruk’ in Dordrecht. Die houdt u te goed voor maandag, want vandaag wil ik het met u hebben over iets héél anders, namelijk over de Beatles en over het feit dat toeval niet bestaat. Voordat u nu denkt, die Thies heeft, onder het genot van stimulerende middelen, nét iets te lang naar Lucy In The Sky With Diamonds liggen luisteren, wil ik u graag het een en ander uitleggen. Al weken achtereen ben ik bezig met het samenstellen van vier zogeheten Tribute-avonden onder de titel ‘One Night Only’ en aanstaande donderdag is het zover: dan presenteer ik, samen met singer/songwriter Francesco Daniël, de eerste van die muzikale ‘eerbetonen’ in het Energiehuis. Deze avond staat, vijftig jaar na het verschijnen van het iconische album Abbey Road, in het teken van de Beatles. Een speciaal voor deze gelegenheid samengestelde band speelt dan op geheel eigen wijze, een aantal Beatle-classics, afgewisseld met gesprekjes en bijzondere filmpjes over de ‘Fab Four.’ Een paar weken geleden deed ik, vanaf deze plek, al eens een oproepje omdat ik op zoek was naar mensen die in hun leven één of meerdere Beatles in levenden lijve ontmoet hebben. Dat leverde leuke reacties op en zo kom ik terug op wat ik eerder in deze column al opmerkte… toeval bestaat niet. Want wie stonden er, tijdens het enige concert dat de Beatles ooit in Nederland gaven (1964, Blokker) in het voorprogramma? Jawel… twee Dorste jongens, namelijk Bill en Jack Hoyer. Jack leeft helaas niet meer, maar broer Bill, die vandaag de dag vooral op Bali vertoeft, is donderdagavond bij ons te gast. En ook spreken we donderdagavond met drie Beatle-fans die, eveneens een halve eeuw geleden, aan het bed stonden van John Lennon en Yoko Ono, toen zij ‘voor de wereldvrede’ een week in het Amsterdamse Hilton logeerden. En wat denkt u? Wederom Dordtenaren.
Ik heb mezelf nu voorgenomen de moord op John F. Kennedy maar nooit te gaan uitspitten.
By the way… er zijn nog kaartjes voor de Beatle-tribute verkrijgbaar via de website van Kunstmin.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s