‘Suarezje’


Suarez1Ik zou er smakelijk om gelachen hebben als het eigenlijk niet zo in-triest was… dat ‘gestolen’ fotomomentje van Beter voor Dordt. Oh, wacht even, ik moet natuurlijk eerlijk zijn: ik héb smakelijk gelachen om dat lullige stukje schuifdeuren-cabaret dat een BVD-wethouder en de fractievoorzitter van die partij afgelopen dinsdag in de raadszaal van het Stadhuis opvoerden. Zelden heb ik zóveel tanden in één ruimte tegelijkertijd horen knarsen en dat waren niet alleen oppositiegebitjes. Nee, ook de coalitiegenoten knarsten er driftig op los toen ze moesten toezien hoe BVD een wel heel ordinair eh… ‘Suarezje’ deed, door een makkelijk gescoord doelpunt geheel en al solo te gaan vieren, terwijl je bij een dergelijk intikkertje toch minstens even je ploeggenoten hoort te bedanken. Dat intikkertje heet de Dordtpas en deze kortingspas, bestemd voor Dordtenaren met een smalle beurs, zou er nooit gekomen zijn zonder de inzet van de voltallige coalitie… lees in dit geval dus (vooral) het CDA, maar ook de Christenunie/SGP en de VVD. Een mega-versie van die pas – die binnenkort op dit eiland zal worden ingevoerd – was, kennelijk ergens op een rommelzoldertje, door wat handige BVD’ers in elkaar geknutseld en stond in de raadszaal zomaar ineens prachtig oranje te wezen met een véél te groot partijlogo én een nog grotere glamourfoto van wethouder Piet Sleeking er op. Het plaatje in mijn krant, een foto van Sleeking achter zijn eigen foto leverde dan wel een alleraardigst Droste-effect op, maar eigenlijk is het natuurlijk gewoon een luizenstreek dat Sleeking, geflankeerd door fractievoorzitter Schalken, een teamprestatie ten overstaan van wat voorgemasseerde persfotografen en een ernstig verontwaardigde gemeenteraad, geheel en al naar de eigen partij toetrok. Het is een wel héél treurig staaltje van pronken met andermans veren. Ja, treurig, want Beter voor Dordt moet het de laatste tijd opvallend vaak hebben van zelf geregisseerde pr-momentjes ter verbloeming van een nou niet bepaald florissante werkelijkheid. Die werkelijkheid is namelijk dat de partij inhoudelijk momenteel namelijk vooral schittert in faal- en dwaalbeleid. Na de gemeenteraadsverkiezingen (over twee jaar) krijgt het plaatje ongetwijfeld een mooi plekje in het Remember BVD-museum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s