Decembergevoel


decemberMaf eigenlijk dat we kerst nog altijd associëren met sneeuw, glühwein, Bing Crosby en olijk kijkende rendieren. Afgelopen zaterdag was ik op de Kerstmarkt van Antwerpen en geloof me, ik heb die dag minstens drie keer plaats genomen op een zonovergoten terras voor een verfrissend biertje. Misschien een idee om kerst voortaan in februari te vieren? Komt me financieel ook beter uit.
In de weken voor kerst staat Nederland altijd een beetje in de parkeerstand en dat wordt dan ook weerspiegeld in de kranten en nieuwsrubrieken, die zich momenteel vooral gestort hebben op de opvolging van Pauw en Jinek. Ik lees dat zo’n beetje iedereen die op fietsafstand van Hilversum woont en zonder de lippen te bewegen een autocue kan lezen al auditie heeft gedaan. Ook lees ik over de kennelijk niet bepaald imposante jongeheer van Marco Kroon (het was ook héél koud tijdens het carnaval in Oeteldonk), over de schadelijke gevolgen van lachgas (die zijn om te huilen) en over de uiterste houdbaarheidsdatum van Jack Spijkerman. In Dordt poseren kindjes parmantig met een vuurwerkbrilletje (alsof het oorlog wordt), kijkt een kameel op een archieffoto wat glazig uit zijn ogen omdat hij, vorig jaar op de Kerstmarkt, maar liefst 287 keer Mariah Carey moest aanhoren en verneem ik dat papierboer Peute naar Alblasserdam verhuist. Bij de Dordtse brandweer lopen ze vast de polonaise. Verder constateer ik dat Qbuzz het spoor volledig bijster is (wandelen naar Geldermalsen gaat nu officieel sneller), dat de burenraad van DuPont en Chemours weer eens ‘op audiëntie’ mag (Nee, niet aanraken die kerstkransjes!) en dat het volgens de supporters (ja, alle drie) ‘de schuld van de gemeente’ is dat FC Dordrecht – uiteindelijk toch gewoon een bedrijf – nu zo ernstig naar adem snakt.
Afijn, ik ga ik m’n kunstboompje maar eens van zolder halen. Die is inmiddels zó oud dat ‘ie zelfs naalden verliest. Gezellig hoor december: altijd eerst traditioneel zwartepieten, dan ruziën over de vraag of een Kersstol ook feeststol mag heten en na afloop die altijd weer zo hartverwarmende vuurwerkdiscussie. Take it away Bing: ‘I’m Dreaming of a White Chrstmas…’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s