SeaBubble


seabubbleFantaseert u, ’s avonds bij het inslapen, ook wel eens over wat u als eerste zou doen als u de hoofdprijs (30 miljoen) in de Oudejaarsloterij gewonnen had? Ja toch? Ik zal vast niet de enige zijn die wel eens mijmert over een eh… gezellig huisje met zicht op zee (in mijn geval, het liefst op Terschelling) of van een luxe camper waarmee je langs de mooiste kustwegen van Europa toert? Verder zou ik mijn kinderen van een huis voorzien en met wat er dan over is ga ik misschien wel een of ander mooi doel steunen. Ach, het zijn maar fantasietjes en als ik géén buitenhuisje ‘op Schylge’ kan kopen is het óók goed, want ik ben tevreden met wat ik wél heb en ik ben me ook zeer bewust van het feit dat geluk en gezondheid onbetaalbare ‘geschenken’ zijn. Trouwens, ik heb nog niet eens een lot gekocht en eh… misschien ga ik dat dit jaar ook helemaal niet doen.
Afgelopen nacht droomde ik van een SeaBubble. Weet u wat dat is? Ik wist het tot, pakweg een jaar geleden, óók niet, tótdat ik in mei vorig jaar een testmodel van dit eh ‘varende mini-ruimteschip’ over de Drechtstedelijke wateren zag zweven. Nou ja, écht zweven is het natuurlijk niet, want deze elektrische watertaxi van de toekomst (‘Googel’ het maar eens) staat op een soort ski’s en stijgt bij een bepaalde snelheid (ongeveer 12 kilometer per uur) een stukje boven het water uit. Het is een comfortabele, milieuvriendelijke en volgens mij ook relatief veilige manier van reizen en ik zie mezelf al helemaal in mijn eigen bubbel ‘zweven.’ Dan moet ik wél eerst een prijsje winnen, want die dingen gaan vermoedelijk een tonnetje of twee á drie kosten en het schijnt dat miljonairs in binnen- en buitenland al op een wachtlijst staan om zich zo’n SeaBubble (een Franse uitvinding) aan te kunnen schaffen. Vanuit de Drechtsteden zou er belangstelling zijn om in de toekomst SeaBubbles te gaan inzetten als watertaxi of (in een grotere uitvoering) als waterbus. Dat zou mooi zijn… een retourtje Dordt-Rotjeknor kan ik vast wel betalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s