‘Redder’ gezocht


FCD4Wie gaat FC Dordrecht redden? De gemeente dus niet en dat is op zich begrijpelijk, want waarom zou je als lokale overheid gemeenschapsgeld stoppen in een bedrijfstak die van opportunisme aan elkaar hangt? Met die eventuele garantstelling voor een nieuw stadion had ik trouwens nog wel kunnen leven, maar laten we eerlijk zijn, zelfs al zou de gemeente Dordrecht tot deze vorm van ‘ondersteuning’ gekomen zijn dan was dat nóg geen garantie geweest voor een zonnige toekomst van onze lokale FC. Ik bedoel, er is hier nou ook weer geen sprake van een simpel optelsommetje… zo van, áls de gemeente dan garant staat voor die benodigde 17 miljoen dan kómt er ook daadwerkelijk een ‘vernieuwbouwd’ stadion en eh… áls er dan zo’n verbeterde accommodatie aan de Krommedijk staat dan komen die huurders, die geldschieters en die voetballiefhebbers vanzelf wel aandribbelen. ‘Had je maar zekerheid voor de helft’, zou mijn vader zaliger gezegd hebben. Kortom, de gemeente gaat de club dus niet redden en sponsors staan, kennelijk ook niet in rijen van drie voor de deur en dus zijn er dan nog twee overlevingsmogelijkheden over: óf degraderen naar een niveautje lager, de wonden likken, de zaken (op langere termijn) nu eens écht goed op orde brengen en vanuit die positie bouwen aan een nieuwe toekomst, óf heel hard op zoek gaan naar de een of andere Russische, Arabische of Aziatische suikeroom die, uit winstbejag (FC Dordt als ‘doorvoerhuis’) of vanwege de hang naar ‘reflected glory’ zin heeft om op dit eiland met een zak duiten te gaan strooien. Ik heb begrepen dat enkele supporters een ‘help-ons-brief’ hebben gestuurd aan Dietrich Mateschitzde, de steenrijke eigenaar van het Oostenrijkse powerdrankje Red Bull en de gelijknamige club in Salzburg. Hij maakte ooit een succes van het Duitse Leipzig en toonde enkele jaren geleden belangstelling voor FC Almere. Maar zelfs al zou Red Bull zin hebben in een Dordts avontuurtje… het mág niet. Dit simpelweg omdat dit bedrijf al eigenaar is van twee clubs in Europa en dat kan, zo stelt de KNVB terecht, tot ‘schimmige’ en dus ongewenste scenario’s leiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s