Mijn columnjaar 1


Kees Thies bij columnoverzichtHet jaar zit er bijna op en dus wil ik vandaag eens met u terugblikken op enkele van de bijna 300 columns die ik u in 2019 mocht voorleggen. En nee, dat doe ik niet uit ijdelheid, maar louter om eens te kijken hoe het vandaag de dag gesteld is met bepaalde zaken, waar ik me destijds kennelijk nog over opwond. In januari bijvoorbeeld sprak ik mijn bezorgdheid uit over de toekomst van het leegstaande V&D-pand, op dat moment nog niet wetende dat er hier (maanden later ) een projectontwikkelaar zou ‘instappen’ die het gebouw gaat omvormen tot een combinatie van woon-, winkel- en horecacomplex. Benieuwd wanneer we daar de eerste bouwvakker gaan aantreffen. In februari rekende ik er nog op dat de gemeente een list zou verzinnen om het Sterrenburgse ‘gevoelsmonument’ Willemshoeve van de ondergang te redden. Dát was wel érg hoopvol, want eh… snik… weg Willemshoeve. In maart vergeleek ik de financiële situatie van FC Dordrecht met die van een (die maand) op het Noordzeestrand aangespoelde walvis. Die walvis ligt inmiddels in een museum… de club dreigt nu ook een museumstuk te worden. Hopen op een wondertje dus. In april sprak ik mijn verbazing uit over het feit dat een kinderachtig ouwejaarsvuurtje bij de Zeehavenlaan ons Dordtenaren, zo’n 18 ruggen aan belastingcenten gekost heeft, louter en alleen om het aldaar gesmolten asfalt te herstellen. Dit jaar terecht (het was immers nooit een heuse traditie) geen vreugdevuur meer in Dordt. In mei wierp ik de vraag op of dit gemeentebestuur projectontwikkelaar Van Pelt nu eens serieus zou gaan dwingen om dat Teerlink-pandje op de kop van de Kalkhaven te restaureren. Het probleem lijkt zich vanzelf op te lossen. Hoe? Door niks te doen, want dit wegrottende monumentje is binnenkort, zo voorspel ik, niet meer te redden. In juni maakte ik me nog boos over de komst van dat Willem-beeld dat inmiddels zo smakeloos staat te pronken bij het Statenplein. Ik kan er nu vooral smakelijk om lachen… om die moddervette Hulk met z’n hondje. Zoiets mafs kan alleen in Dordt.
Morgen de andere helft van 2019.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s