Gepiepeld


ffffNatuurlijk is het mooi dat supporters, tijdens een commissievergadering op het Stadskantoor komen laten zien dat ze de club na aan het hart hebben liggen, maar laten we nou eerlijk zijn: deze op zich sympathieke actie van een relatief kleine groep oprechte fans, zegt natuurlijk niets over hoe breed FC Dordrecht in deze stad nu daadwerkelijk ‘gedragen’ wordt. Daarbij voelt het voor die supporters nu wellicht aan als een overwinning dat enkele gemeenteraadsleden het college van burgemeester en wethouders om opheldering hebben gevraagd over de gang van zaken rond de plannenmakerij voor sportpark Krommedijk en dat zo gewenste, of beter gezegd, onontbeerlijke nieuwe stadion. Daaruit zou je immers (en die neem ik geheel en al voor eigen rekening) kunnen opmaken dat de BVD-wethouders (aanvankelijk Reynvaan, later Sleeking en nu Stam) de al lang lopende gesprekken met de club vooringenomen zijn ingegaan. In gewoon Nederlands: de onderhandelende wethouders zouden al lang en breed besloten hebben dat er geen toekomst is voor profvoetbal in Dordrecht. Ze richten zich liever op de breedtesport… hetgeen erop neerkomt dat er wél geld gestopt gaat worden in een opknapbeurt van het sportpark, maar niet in een ‘vernieuwbouwd’ stadion van de aldaar zetelende profclub. Ik zou zeggen: spreek je dán vóóraf al duidelijk uit, zeg dat je als college geen zin hebt om geld in profvoetbal te steken en hou de bestuurders van die club dan niet eerst aan het lijntje door de schijn te wekken van een serieuze onderhandeling. Ik bedoel: als je FC Dordrecht vraagt een financieringsplan voor het stadion te maken op basis van een maatschappelijk verantwoorde invulling (met plek voor jeugdzorg en onderwijs) en je zet daar dan vervolgens weer zó rücksichtslos een streep door, dan heb je de boel gewoon belazerd. Overigens kan ik die hele ophelderings-eis (je zou het een ‘Varretje’ kunnen noemen) van de gemeenteraad ook niet echt serieus nemen. Het is bühne-spel van een in deze kwestie tandeloze raad… meer niet.
Onze lokale FC wordt niet alleen binnen, maar nu ook buiten het veld gepiepeld in een politiek spelletje waarvan de uitslag vooraf al vast stond.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s