Triest


kees-thies-columnist4Is dit een grap of om te huilen? Die tekst van Herman van Veen nestelde zich in mijn hoofd tijdens het schrijven van deze column. Ik moet namelijk bekennen dat ik aanvankelijk nog een beetje moest grinniken toen ik in mijn krant het artikeltje las dat de aanleiding tot deze column vormt. Daarin wordt melding gemaakt van het feit dat twee dakloze alcoholisten gisteren door een politieman op de bon zijn geslingerd toen ze in de binnenstad op heterdaad betrapt werden terwijl ze seks met elkaar hadden. Het bericht haalde de krantenkolommen vanwege de Tweet die door de verbalisant geplaatst werd en het lijkt me niet meer dan logisch dat een redactie daarop ‘aanslaat.’ Dát de wijkagent zijn verbazing even met de wereld moest delen snap ik ook nog wel… ik bedoel, de man zal zoiets ongetwijfeld niet dagelijks meemaken en hij moest dus gewoon even zijn verhaal kwijt.
Maar toen moest ik ineens denken aan iets wat ik eind vorig jaar meemaakte. Ik zat ’s avonds laat in de trein naar Dordt en naast mij in de verder lege coupé lag een man te slapen. Of beter gezegd… hij zát te slapen en had zijn voeten op de stoel tegenover hem gelegd, Daarop had hij zijn jasje uitgespreid, daarmee duidelijk aangevend dat hij de stoel tegenover hem niet met zijn schoenen wilde bevuilen. En toen kwam de conducteur binnen die de man nogal lomp wakker brulde met de woorden:  ‘Hé joh… doe je dat thuis ook?’ Op dat moment viel er een steen op m’n maag. Waarom? Omdat ik de slaper herkende en omdat ik weet waar hij zijn nachten meestal doorbrengt, namelijk in een slaapzak achter het bankgebouw bij het station.
En ja, ik ben me bewust van het feit dat een wippie in het openbaar van een andere orde van grootte is dan pitten in de trein. En of het hier nou om seks uit lust of liefde draaide of om een eh… ‘zakelijke transactie’ weet ik ook niet, maar dat artikeltje in mijn krant vond ik ineens niet zo grappig meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s