Goed humeur


donkervoortLaat het ’t begin zijn van iets moois. Ik bedoel, dat mijn oud-collega Henk Donkervoort bij FC Dordrecht (tijdelijk) aan de slag gaat als commercieel manager zie ik in ieder geval als iets positiefs voor de lokale profclub, die momenteel in zulk zwaar weer verkeert. Waarom ik dat zo zie? Omdat ik deze zestiger met het enthousiasme van een twintiger al héél lang ken en omdat ik weet dat er maar weinig mensen in Dordrecht zijn die het ondernemerswereldje in deze stad zó door en door kennen. En volgens mij is dat nou precies wat FC Dordrecht op dit moment nodig heeft… een netwerker met veel relaties, iemand met een chronisch goed humeur en iemand die je vooral enthousiast weet te maken.
Met de betiteling oud-collega bedoel ik overigens niet dat Henk op de redactie werkte. Nee, hij was in zijn jonge jaren bij ons op de krant, zoals wij verslaggevers dat destijds noemden, ‘chef advertentiemeppers’, ofwel iemand die er voor zorgde dat er, naast artikelen, ook advertenties op onze pagina’s belandden. Niet onbelangrijk natuurlijk en Henk mocht ons daar in die tijd maar wát graag aan herinneren: ,,Jullie journalisten kunnen wel een beetje interessant lopen doen, maar ik sleep wél jullie salaris binnen.’’ Die opmerking, overigens altijd met humor gebracht, kaatsten wij dan nog wel eens terug met de woorden dat een krant zonder verhalen en foto’s voor adverteerders misschien óók niet zo interessant is, maar dan was Henk meestal alweer ‘de boer op.’
Nu zal Henk Donkervoort in zijn nieuwe functie, waarin hij enkele commerciële medewerkers gaat aansturen, vermoedelijk niet al te vaak zelf meer de boer op gaan (hoewel… hij is er fanatiek genoeg voor) maar ik hoop dat zijn inbreng er in ieder geval toe zal leiden dat Dordtse ondernemers weer een beetje zin krijgen om FC Dordrecht op welke manier dan ook, te gaan ondersteunen.
Naast de vele goeie eigenschappen die ik zojuist noemde zit er overigens nog wel een klein minpuntje aan mijn aimabele oud-collega. Hij heeft een raar soort passie voor een voetbalclubje in Amsterdam. Maar ach, niemand is perfect toch?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s