Mannetjesfile


fileValt het nou mee of tegen? De afsluiting van de Wantijbrug houdt de gemoederen alweer een week lang bezig en eigenlijk is mijn vraag niet objectief te beantwoorden. Het is maar van welke kant je het bekijkt, want ja, het is af en toe wel degelijk een verkeersgekkenhuis in mijn stad, maar eerlijk gezegd had ik het véél erger verwacht. Van de andere kant gezien snap ik heus wel dat het niet meevalt als je aan, ik noem maar wat, de Merwedestraat of de Oranjelaan woont en je het autoverkeer zo massaal aan je voordeur voorbij ziet trekken. Ook is het ergerniswekkend als je in die vroege ochtend zo moeizaam richting je werkbestemming moet ‘stapvoeten.’ Toch is er iets wat ik niet kan rijmen; ik ben de afgelopen week eens een paar keer bij die ‘stadsfiles’ gaan kijken en wat mij opvalt is dat het gros van de auto’s ‘bevolkt’ wordt door eh… mannetjes in hun dooie uppie. Ik zal vast weinig vrienden maken met mijn veronderstelling dat een héél groot deel van die mannetjes nou ook weet niet per se met die heilige koe werkwaarts hoeft te gaan. Wél klagen en mopperen, maar voor het gemak maar even vergeten dat veel van dat fileleed toch écht, om Wim T. Schippers maar eens te citeren, een onnodig gevalletje ‘eigen bult’ is. Ik bedoel… je kunt mij niet wijsmaken dat al die mannetjes hun auto ook de rest van de dag nou zo keihard nodig hebben. Tuurlijk, dat geldt ongetwijfeld voor mensen die ergens in de buitendienst werken en klantjes moeten bezoeken en dat geldt ook voor mensen die anderszins ‘ambulant’ moeten zijn. Toch ben ik er van overtuigd dat er in die file ook een heleboel mannetjes staan… nou ja, zitten dan… die best met het openbaar vervoer of op de fiets naar hun werk hadden kunnen gaan, maar die simpelweg moeite hebben om, al is het maar tijdelijk, afstand te doen van hun heilige koetje. Ik mag het zeggen, want ooit was ik zelf zo’n mannetje en heel gek… ik stond nooit alleen in de file.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s