Toneelstukje


bus2Vandaag debatteert de Dordtse gemeenteraad over de toekomst van de lokale FC. En nu wil ik eigenlijk liever niet op de feiten vooruit lopen, maar volgens mij is het wel duidelijk dat een meerderheid van de raad simpelweg nee gaat zeggen tegen een garantstelling van ongeveer 5 miljoen voor de ‘vernieuwbouw’ van dat krakkemikkige stadionnetje aan de Krommedijk. Wat er vandaag, zo vermoed ik, hooguit kan gebeuren is dat men tot de slotsom komt dat het hele proces richting een definitief ‘nee’ nog eens nader onder de loep genomen moet worden. Ofwel, de raad gaat uiteindelijk besluiten om niet over de brug te komen, maar wil wél nog eens een nader onderzoek naar die lekkere worst die een aantal wethouders de club in het recente verleden kennelijk heeft voorgehouden. Kortom, er wordt vanmiddag ongetwijfeld een fraai politiek bühnespel opgevoerd, maar de uitkomst daarvan staat al lang en breed vast: dit wordt géén toneelstukje met een happy end. Dat vind ik jammer omdat ik op het standpunt sta dat de gemeente niet eens zo héél veel risico loopt met louter een garantstelling voor een ingrijpende ‘opknapbeurt’ (want méér is het uiteindelijk niet) van het stadion. Daarbij komt dat de club, naar de maatstaven van de KNVB, ook niet ziek is. Verder geloof ik dat een ‘opgefrist’ stadion, waar diverse maatschappelijke (en misschien ook wel commerciële) partners gehuisvest kunnen worden en waar ook de omliggende amateurverenigingen gebruik van kunnen maken helemaal geen verkeerde basis vormt voor een dergelijke ‘investering.’ Ook ben ik er van overtuigd dat een stadion met verbeterde faciliteiten uiteindelijk méér toeschouwers gaat trekken en dat de club hierdoor op den duur ook meer sponsors aan zich kan binden. En dat hoeven niet eens grote ‘suikeroompjes’ te zijn, want vele, relatief kleine maar sterke ondernemers (en daar zijn er veel van in Dordt) kunnen óók bijdragen aan een gezonde financiële huishouding van de BVO. De businessclub van FC Dordrecht, zo herinner ik me, was ooit een machtig ‘wapen.’
Ik voorspel een politiek ‘nee’ vandaag, maar nog nooit eerder heb ik zó gehoopt dat ik het mis heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s