Traineerclub


rivierromboutWe hadden al de excuusbever en sinds kort hebben we er weer een nieuwe diersoort bij op dit eiland. Hoe die heet? Laten we ‘m de ‘traineerlibelle’ noemen. U weet vast wel wat traineren is toch? Dat is eh… nodeloos rekken, vertragen, talmen, slieren. En da’s precies wat die libelle, die officieel rivierrombout heet, momenteel doet… namelijk de boel – in dit geval de bouw van huizen op Stadwerven – onnodig ophouden. Nee wacht, nu ben ik niet eerlijk richting die rivierrombout. Deze geelgekleurde libelle wéét niet eens dat ‘ie voor een belangenkarretje gespannen wordt…  het is immers een weerloos en overigens prachtig schepseltje dat zich van geen kwaad bewust is. Hij gaat als de brandweer trouwens… de populatie is in de afgelopen tien jaar razendsnel toegenomen en, ere wie ere toekomt, dat heeft dit wezentje (dat vooral langs de oevers van rivieren leeft) zeker te danken aan het werk van milieuorganisaties die zich inzetten voor al wat bloeit en groeit in dit kikkerlandje. Ik ben op zich ook blij met natuurbeschermers, maar de op de Staart gevestigde Stichting Het Wantij wantrouw ik bij uitstek. Waarom? Tja, omdat ze jaren geleden de bouw van eerst de Amaliabrug en later dat hefbruggetje over een inham van het Wantij onnodig lang traineerden. Dat leidde er destijds toe dat die bruggen (die er uiteindelijk tóch kwamen) de Dordtse belastingbetaler uiteindelijk miljoenen extra gekost hebben. Als argument werd destijds gehanteerd dat de beverpopulatie ernstig te lijden zou krijgen onder de komst van die bruggen, maar het tegendeel bleek het geval… vandaag de dag struikel je zo’n beetje over de bevers in dat ‘achter’ die bruggen gelegen woonwijkje Plan Tij. Dat diezelfde club nu hetzelfde trucje uithaalt om de bouw van woningen op Stadwerven te ‘blokkeren’ is te triest voor woorden en het is nog triester dat de gemeente hierdoor wederom in een zinloze bouwstopstuip schiet. Deze libellesoort, die in dit land inderdaad ooit zeldzaam was, staat namelijk al sinds 2015 niet meer op de lijst van bedreigde insecten. Het is gewoon pure treiterij van een op wraak beluste stichting met een brugtrauma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s