Harry


HarryHamOf het dit seizoen nog enig verschil maakt dat technisch manager Harry van den Ham nu voor de FC Dordrecht-selectie staat in plaats van de afgelopen zaterdag (door Harry zelf ontslagen) trainer Claudio Braga, durf ik ernstig te betwijfelen. Zelfs handige Harry, die in het verleden bij de Schapenkoppen al Robert Verbeek, Theo Bos, Virgil Breetveld en Jan Everse opvolgde, krijgt deze bij elkaar geraapte houtje-touwtje spelersgroep dit seizoen niet meer serieus aan de praat.
Daarmee wil ik helemaal niks negatiefs zeggen over het ‘voetbaldier’ Van den Ham, die aan de Krommedijk ooit nog eens topscorer was (toen FC Dordrecht nog DS’79 heette) en die de club in 2014 toch maar mooi naar de hoogste voetbalafdeling wist te ‘loodsen.’ Van den Ham heeft zijn sportieve sporen op dit eiland méér dan verdiend en eerlijk gezegd denk ik dat hij op dit moment dan ook het beste is wat het tóch al zieltogende FC Dordrecht kan overkomen. Als ‘uitgenaste’ oefenmeester zal hij dit seizoen vast nog wel wat puntjes pakken, maar volgens mij is dat op dit moment toch hooguit ‘bijvangst.’ De technisch manager Van den Ham moet er vooral voor zorgen dat er in het komende seizoen weer een coherente selectie op de mat staat die, in tegenstelling tot de huidige selectie, wél bewust (op grond van een visie, zeg maar) is samengesteld. Dat is nu absoluut niet het geval, want onze lokale FC moet het dit rampseizoen vooral doen met wat er zo’n beetje, al dan niet per ongeluk, richting de Krommedijk is ‘gewaaid.’ Dat dit Braga niet gelukt is valt die man nauwelijks te verwijten, want ik denk dat zelfs ‘good old’ Dick Advocaat z’n zorgvuldig geïmplanteerde haartjes uit zijn bolletje zou trekken als hij vandaag de dag de opdracht zou krijgen om van dit zooitje ongeregeld iets van chocola te maken. Ik zeg dan ook: leve Harry, van wie het me niet zou verbazen als hij aan de dijk óók nog eens de balletjes oppompt, de koffie schenkt, de kuitjes masseert, de spons hanteert, de kleertjes wast, de broodjes smeert én de koffie schenkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s