Waterbus


waterbus rotterdamIk kom nog even terug op mijn column van gisteren. Die schreef ik naar aanleiding van het feit dat er zich nu eindelijk tóch nog twee ‘nieuwe’ gegadigden gemeld hebben om, vanaf 2022, de concessie van de Waterbus over te nemen. Nu was ik gisteren op zich niet negatief over deze vorm van forenzenvervoer, maar ik gaf aan dat ik een vaartijd van bijna en uur tussen Dordt en Rotterdam bést wel aan de pittige kant vind. Tel daar ‘aan beide kanten’ een minuut of tien bij op dan zit je op een reistijd van ongeveer 80 minuten en da’s natuurlijk niet niks als je dat afzet tegen de trein. Op mijn column is nogal massaal gereageerd en één prachtige reactie wil ik u niet onthouden. Diny Koster uit Dordrecht schrijft namelijk zó mooi dat ze mij als het ware ‘de boot op’ sleurde. Leest u mee?
‘Na een drukke werkdag heerlijk varen naar huis, in de zomer op het dek achter. De heenreis in de winter in het donker en dan de skyline zien van Rotterdam, waar de Hef en alle bruggen waar je onderdoor vaart prachtig zijn aangelicht, is iets wat je een keer moet zien. Het verveelt nooit… een aalscholver die een vis verschalkt, roofvogels die jagen en schepen die gebouwd worden bij de werven. Ik vind het heerlijk om ontspannen aan te komen op mijn werk en ontspannen weer thuis te komen. Dát brengt het varen mij. Dit alles ervaar ik niet in een kwartiertje trein… als haringen in een ton op elkaar, geen frisse lucht, geen zitplaats en treinen die uitvallen omdat het materieel het laat afweten of omdat het weer omslaat? Nee, ik ben voor de waterbus, en ik sta er graag een half uurtje eerder voor op! Hij moet dan ook blijven, en het is een overweging waard om in de ochtend en middag voor forensen een sneldienst Dordrecht-Rotterdam te doen… 30 minuten luxe, die zit dan in no time vol!’
Ook die kant van ‘het verhaal’, zo concludeerde ik toen ik Diny’s brief las, móet gewoon belicht worden.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s