Emoties


drunk6Hoe groot is de overlast die ‘gebruikers’ van de dagopvang van het Leger des Heils aan het Kromhout veroorzaken? Ik open vandaag met die vraag omdat de emoties rondom deze opvang de laatste tijd nogal oplopen. Hoe dat komt? Tja, als omwonende (straatje verderop) kan ik me goed voorstellen dat veel bewoners van Het Kromhout, Het Kasperspad, de Vrieseweg, het Vrieseplein en de Cornelis de Wittstraat hun buik vol hebben van het feit dat ‘hun buurtje’ in de loop der jaren steeds meer verworden is tot het afvoerputje van onze lokale samenleving. En nu weet ik heus wel dat het niet altijd en ook niet op elke plek in die buurt louter ellende is (dáár heeft burgemeester Kolff gewoon gelijk in) maar, eerlijk is eerlijk, sinds de dag dat de Kromhout-post van het Leger des Heils naast nachtopvang ook dagopvang geworden is, zijn de problemen hier wel degelijk toegenomen. In de zomer is het erger dan in de winter, want zodra het zonnetje schijnt komen allerlei ‘randgroepen’ (die ook nog eens een zekere aantrekkingskracht op elkaar uitoefenen) massaal naar het Vrieseplein, waar rondgehangen, gezopen, geschreeuwd, ‘gedeald’ (in van alles en nog wat) en gevochten wordt. Andere ‘magneten’ zijn de ingang van supermarkt Dirk (spotgoedkoop bier), het hoekje bij de Remonstrante kerk, het hondenuitlaatveldje bij school Vest en natuurlijk de dagopvang zelf en ‘het loopje’ daar naartoe. Ook zijn er in de buurt momenteel enkele (aan crack) verslaafde dames actief die hun openstaande rekeningen steeds openlijker ‘oraal’ of eh… ‘manueel’ voldoen. Kortom, de boosheid van de omwonenden, die zich door het gemeentebestuur in de steek gelaten voelen, is begrijpelijk, al vond ik die postertjes die je er achter veel ramen aantrof (de opgestoken middelvinger met daarbij de tekst ‘Fuck de buurt, met dank aan wethouder Heijkoop’) toch écht te ver gaan. Misschien een gek idee, maar eh… als die bankjes op het Vrieseplein nou eens een tijdje (op proef) worden weggehaald en als er dan eindelijk ook eens wordt begonnen aan de bouw van dat ‘beloofde’ hotel… dan zou het zómaar kunnen dat de buurt daadwerkelijk opknapt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s