Shorttrack


Social_WC_Shorttrack_2020_InstagramHoe het ooit ‘geboren’ is weet ik niet precies, maar ineens waren we het: de enige echte shorttrack-hoofdstad van Nederland. En nee, dat verzin ik niet zelf, maar zo wordt Dordrecht al enkele jaren aangeduid door de Sjinkies en de Schultings van deze wereld en ook toernooidirecteur (tevens voormalig ‘track-crack’) Cees Juffermans steekt niet onder stoelen of banken dat hij Dordt beschouwt als dé nationale thuisbasis van deze spectaculaire tak van de schaatssport.
Ik heb het afgelopen weekend weer met volle teugen genoten van de (overigens vlekkeloos georganiseerde) ‘Dordtse editie’ van de ISU World Cup, maar ik maak me nu toch een beetje zorgen over de toekomst van shorttrack-hoofdstad Dordrecht. Waarom? Omdat ik Juffermans, aan het einde van de ‘Dordtse’ marathonuitzending van de NOS,  toch écht – zij het tussen neus en lippen door – hoorde zeggen dat die op zich fijne schaatshal in Dordrecht nu toch wel een beetje klein begint te worden. Het evenement was namelijk al op de maandag voorafgaande aan het Dordtse shorttrackweekend uitverkocht en dát was de toernooibaas vanzelfsprekend niet ontgaan. En al zei hij het dan niet met zoveel woorden, je voelde aan alles dat hij (lees: de KNSB) het nu toch wel de hoogste tijd vindt dat er eens een shorttrackbolwerk in Nederland verrijst waar op z’n minst twee keer zoveel toeschouwers in passen als de ongeveer 3000 die de Dordtse schaatshal kan herbergen. Maar ja, stel nou dát er op een dag daadwerkelijk zo’n (overigens peperdure) hal komt… wáár moet ‘ie dan staan? In Dordrecht… dé shorttrackhoofdstad van Nederland? Dat lijkt me fantastisch, maar wij hébben hier al een prachtige schaatshal waar, zo blijkt gewoon, fantastisch ‘geshorttrackt’ kan worden. Alleen heeft die hal kennelijk het nadeel dat er te weinig toeschouwers in kunnen. Uit de woorden van Juffermans maak ik héél voorzichtig op dat Dordt, als gevolg van die toenemende populariteit, in de toekomst wel eens buiten de pot zou kunnen piesen. Dat zou ik erg jammer vinden, want als het gaat om de sport shorttrack en de stad Dordrecht is er toch overduidelijk sprake van een eh… liefdeshuwelijk.

Eén reactie

  1. Ach maak je niet druk. Zo’n vaart zal het allemaal wel niet lopen. Alhoewel als je kan combineren met een voetbal stadion hebben we wel gelijk twee problemen opgelost in onze oude Merwestad!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s