Spotgoedkoop bier werkt als een rode lap op een stier


drunkie7Als het aan het CDA ligt haalt supermarkt Dirk in de binnenstad het aller-goedkoopste bier voortaan uit de schappen om zó een bijdrage te leveren aan het tegengaan van de overlast van dronken droppies. Dit omdat de buurt het tóch al zwaar te verduren heeft als gevolg van het feit dat zich hier óók nog eens de dagopvang van het Leger des Heils bevindt, alsmede dat bankrijke Vriesepleintje waar je, als de temperaturen enigszins aangenaam zijn, zo lekker kunt ‘rondhangen.’ Het raadslid Arina van der Ham pleitte hiervoor afgelopen dinsdagavond tijdens een gemeenteraadsvergadering in het Stadhuis en eerlijk gezegd vind ik haar ‘verzoek’ aan de supermarktketen (méér dan dat is het eigenlijk niet) wel schappelijk. Natuurlijk druist een en ander – ja, ook bij mij – gevoelsmatig in tegen het recht van een ondernemer om producten uit het assortiment voor een zo schappelijk mogelijke prijs te verkopen, dus je kunt zoiets wettelijk gezien natuurlijk niet opleggen, maar wat je wél kunt doen (en dát is wat het CDA wil) is de supermarkt vragen om simpelweg haar verantwoordelijkheid te nemen. Het is namelijk gewoon een feit dat de ‘Vriesebuurt’ er, sinds de komst van ‘dealer’ Dirk, nou niet bepaald op vooruit gegaan is. Laat ik het zó zeggen, het goedkope bier (en andere laaggeprijsde alcoholische versnaperingen in het Dirk-assortiment) werken gewoon aantoonbaar als een magneet op allerhande ‘randfiguren’ die dan ook zo’n beetje de godganse dag op en rond de supermarkt, het Vrieseplein en het Kromhout rondhangen. Ik ben eens gaan browsen op de website van Dirk en ik kwam tot de ontdekking dat je hier voor minder dan 50 eurocent al een halve liter (min of meer ‘merkloos’) bier kunt kopen en voor een beetje alcoholist – en daar lopen er veel van rond in dit stukje binnenstad – werkt dat aantrekkelijke prijsje als een rode lap op een stier. Die biertjes worden ‘genuttigd’ op allerlei plekken rondom de supermarkt, waardoor de buurt, vooral in de zomermaanden, steeds meer op een groot openluchtcafé lijkt. Aluminiumfolie is bij Dirk trouwens ook érg populair. Moet ik nog uitleggen waarom?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s