Wat komt er eerder… dat hotel of een Elfstedentocht


HotelgeklungelKent u die mop van dat hotel dat aan het Vrieseplein zou komen? Het is vandaag alweer elf jaar geleden is dat ik op een foto in mijn krant de eerste parmantig poserende gemeentebestuurders op dat desolate stukje Dordt zag staan? Het Vrieseplein nieuwe stijl zou het hélemaal gaan worden, zo vertelden zij vol trots, maar voorlopig zie ik er al ruim een decennium lang meer dronken droppies dan bouwvakkers rondhuppelen.
Of dat hotel er ooit nog gaat komen (twee wethouders in het huidige college zaten nog op de middelbare school toen de plannen voor het eerst bekend werden gemaakt) weet volgens mij niemand nog op het Stadskantoor. Sterker nog… het lijkt wel of ze het daar inmiddels hebben opgegeven en dat komt op mij nogal amateuristisch over (ik noem het een brevet van onvermogen), al moet ik er daar eerlijkheidshalve wél bij vermelden dat ik zelf ook een tikkie treurig word als ik alle ‘spoken en beren’ die zich hier inmiddels hebben aangediend op een rijtje zet. Ga er maar aan staan: eerst was er de grondeigenaar die belangstellende partijen het vel dusdanig over de oren probeerde te trekken dat ze in rotten van drie afhaakten, vervolgens kwam er een hotelexploitant met plannen die zó megalomaan waren dat de halve buurt in de vlekken schoot, toen volgden er wat overlegrondjes en werden de vervolgens opgelegde ‘bouwrestricties’ de exploitant dusdanig te moede dat ‘ie afhaakte, intussen liepen de bouwkosten (crisis voorbij dus groeiende vraag) dermate hoog op dat zo’n beetje élk plan onrendabel leek te worden en toen een nieuwe partij vervolgens wél weer licht in de duisternis zag lukte het niet om het terrein ‘bouwrijp’ te maken aangezien de af te graven grond (met dank aan DuPont en Chemours) ernstig vervuild bleek te zijn met PFOA. Tot overmaat van ramp bleken er ook nog eens gierzwaluwen, mussen en vleermuizen op het bouwterrein te zitten wier ‘natuurlijke habitat’ ábsoluut niet verstoord mocht worden. Als ik moet gokken wat er eerst komt… dat Vriesepleinhotel óf een Elfstedentocht, dan eh… haal ik alvast mijn schaatsen uit het vet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s