Leuke bijverdienste: maak een Airbnb van je woonhuis


airbnbZo nu en dan haal ik eens wat inspiratie voor mijn columns uit de prettige rubriek (te vinden op de website van deze krant) die de welluidende titel ‘In de buurt’ draagt. Daarin komen vraagstukken aan de orde die wellicht nét iets te laagdrempelig voor de reguliere krant, maar daarom niet minder interessant zijn. ‘In de buurt’ zoekt het antwoord op vragen als: ‘Welke restaurants op dit eiland zijn het meest kindvriendelijk, wat zijn op dit moment in Dordt de populairste jongens- en meisjesnamen?’ en ‘Staan er hier nog huizen te koop voor minder dan twee ton?”Eerder deze week zocht de redactie van deze rubriek uit wát je tijdens het songfestival nou betaalt voor een weekje overnachten in een Dordtse Airbnb. Ik citeer: ‘Nadat bekend werd dat het Songfestival naar Rotterdam komt, schoten de hotelprijzen daar direct omhoog. Ook een paar (slimme) Dordtenaren zien het wel zitten om wat extra centen te verdienen en hebben hun huis op Airbnb gezet.’ Wat dat kost? Tja… ik ben écht niet naïef, dus ik had wel ‘gepeperde’ prijzen verwacht, maar wat ik zag deed me toch versteld slaan. De exacte adressen stonden er niet bij, want die verneem je pas als je gereserveerd hebt, maar uit de foto’s kon ik opmaken waar ze zo ongeveer staan. Zo las ik dat een bescheiden huisje in het Land van Valk (op loopafstand van het station) ruim 7.000 euro voor een weekje moet opbrengen. Diverse huisjes in Krispijn ‘doen’ gemiddeld ongeveer vijf ruggetjes per week, voor een zolderkamertje aan de historische haven moet u voor een weekje bijna 4.000 euro ophoesten en songfestivalliefhebbers die het niet erg vinden om wat verder van het station te zitten betalen ruim 6.000 euro voor een rijtjeshuis in Stadspolders. Voor wie écht centen te veel heeft: niet ver van de Rozenhof staat een 8-persoonshuisje, waar je, voor één weekje ruim 15.000 euro voor neertelt. Ach… ik heb er verder geen oordeel over. Ooit legde ik zelf vijf ‘Michiel de Ruyters’ neer om te zien hoe Frank Rijkaard Rudi Völler in zijn nek kwajjerde. Achteraf zondegeld, maar toch…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s