Theo Post uit Zwijndrecht is een kanjer


TheoKan ik u ergens mee helpen? Bel Theo: 06 ……. Het nummer heb ik maar even weggelaten, maar deze, met de hand geschreven tekst bovenaan de voorpagina van de kranten die Theo elke ochtend bezorgt, deed me smelten.
Ik had u beloofd de komende tijd met mooie menselijke verhalen te komen, gerelateerd aan de coronacrisis en geloof me… daar hoef ik maar weinig moeite voor te doen, want mijn mailbox stroomt al dagen achtereen gestaag vol met indrukwekkende staaltjes van medemenselijkheid in Dordt en de regio. Het bovenstaande las ik op een mij toegestuurd fotootje van een krantenpagina, gemaakt door een lezer. Het betreft hier een actie van de in Groningen geboren, Zwijndrechter Theo Post (50) die zes keer in de week om kwart voor vier ’s ochtends opstaat om in totaal 130 kranten bij ‘zijn’ abonnees te brengen. In de loop der jaren is de vriendelijke en altijd behulpzame Theo voor veel lezers een soort steun en toeverlaat geworden. ,,Ach, weet je’’, zegt hij (ik heb hem even gebeld), ,,er zitten nu eenmaal veel oudere mensen tussen mijn lezers en aangezien die momenteel vanzelfsprekend het liefst binnen blijven is het een kleine moeite om eens een paar boodschappen voor ze te halen, of een ander klusje voor ze te doen. Ik ben nog relatief jong en ik ben blij dat ik iets voor die mensen kan betekenen.’’
Zijn krantenwijk leverde Theo trouwens ook al ver vóór de coronacrisis al een leuk contact op: ,,Ik kreeg, als ik mijn ronde maakte, nog wel eens een blikje cola van een oudere abonnee en op een dag hing er een briefje aan de deur waarop stond: sorry dat ik dit keer geen cola voor je heb, want ik ben ziek dus ik kon geen boodschappen doen. Toen heb ik gewoon aangebeld en mijn hulp aangeboden. Sinds die tijd doen we onze boodschappen wekelijks samen… nou ja, nu even niet dus, maar ik heb er wel een soort oma aan over gehouden. Mooi toch?’’
Ik vind Theo Post uit Zwijndrecht een held. Dat wou ik maar even gezegd hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s