Respect voor medewerkers supermarkt


supermarktNatuurlijk gaat ons hart momenteel méér dan ooit uit naar alle mensen in de zorg. Terecht ook, maar vandaag wil ik graag eens een ode brengen aan een wat ‘vergeten’ groep, namelijk supermarktmedewerkers… vooral de mensen die achter de kassa zitten. Waarom ik dat doe? Omdat ik me gistermiddag zomaar ineens realiseerde dat deze mensen momenteel wel degelijk ‘in de vuurlinie’ liggen. Kassamedewerkers worden, elke dag weer, geconfronteerd met honderden, zo niet duizenden klanten die behoorlijk dicht in de buurt komen. En ja, ik heb natuurlijk die inderhaast gemonteerde ‘veiligheids-schermen’ wel gezien, maar je hoeft (in sommige supermarkten) maar één stapje opzij te doen en je staat bijna letterlijk ‘neus aan neus’ met de vrouw of man achter de kassa, dus de kans op besmetting is (volgens mijn boerenverstand) voor deze mensen tóch nog altijd, laten we zeggen, bovengemiddeld. En dan heb je ook nog te maken met de door de overheid opgelegde veiligheidsrestricties die zij, namens hun werkgever (Jumbo, Lidl, Plus, Aldi of wie dan ook) moeten ‘uitdragen.’ Tegenwoordig is het in de supermarkt bijvoorbeeld verplicht om een winkelwagentje te pakken. Dit om wat meer onderlinge afstand te creëren, maar óók om te kunnen bijhouden hoeveel mensen er zich in de ruimte bevinden. In de supermarkten mag, afhankelijk van de oppervlakte, maar een vastgesteld aantal klanten tegelijk aanwezig zijn om het besmettingsrisico’s zoveel mogelijk in te dammen. En dus moeten de kassamedewerkers soms wat streng zijn voor mensen die, met louter wat producten in de hand (de mandjes zijn verdwenen) bij de kassa aanschuiven. ,,Meneer ik mag u zonder winkelwagentje niet helpen, want zó veroorzaakt u meer risico’s om mij en uw mede-klanten te besmetten.‘’
In de twee keer dat ik de afgelopen week in een supermarkt was heb ik ook twee keer meegemaakt dat een kassamedewerker die deze boodschap verkondigde voor rotte vis werd uitgemaakt. Dat maakte me een beetje droevig. Wees alsjeblieft lief voor de mensen achter de kassa… zij kúnnen niet ‘vanuit huis’ werken, hoe angstig ze misschien ook zijn om ziek te worden. En oh ja, geef ook vakkenvullers de ruimte… en uw respect.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s