Een mooie kadotip voor de Pasen…


blijf thuis 2Dat was schrikken… blijken er toch méér mensen met een negatief IQ in deze stad te wonen dan ik ooit voor mogelijk hield. Ik bedoel: wat is er nou zo ingewikkeld aan het zinnetje: blijf zoveel mogelijk thuis? En wat gebeurt er afgelopen zondag? Terwijl zorgmedewerkers zich uit de naad werken en er elke dag nog meer dan honderd mensen aan het virus komen te overlijden,  trekken Dordtenaren met cellentekort in de bovenkamer op de eerste zonnige zondag van het jaar massaal naar de Merwelanden om daar eens uitgebreid een potje gaan leggen lopen te recreëren. Kennelijk dachten ze allemaal dat ze de enige waren die op dat idee waren gekomen en dan kijken ze vervolgens óók nog eens gek op ook als oom agent besluit om, op last van de burgemeester, de toegangsweg naar dat recreatiegebied af te sluiten.
En nu is het volgende week Pasen en vermoedelijk ook nog eens eh… leuk weer voor de Pasen… en dus hou ik m’n hart vast voor de familie Leegschedel die kennelijk moeite heeft om eens een Paasweekendje niet over een meubelboulevard te paraderen. En hou me ten goede hoor, ik wens elke ondernemer het allerbeste, maar dit zijn nu eenmaal uitzonderlijke tijden en wat mij betreft mogen de recreatiegebieden, de tuincentra en de meubelboulevards in dit land komend weekend geheel en al op slot, want we kunnen het ons simpelweg niet veroorloven om juist op dit moment (we lijken op de goede weg te zijn) de teugels te laten vieren. En geloof me alsjeblieft, ik gun iedereen hele fijne paasdagen en ik hoop dat u er in de toekomst nog héél veel in goede gezondheid mag meemaken… liefst samen met uw dierbaren, dus mét uw oude moeder die momenteel in een isolement zit, mét uw beste vriend die, wegens  diabetes, op dit moment geen enkel risico kan nemen en mét uw ouwe tante die hartpatiënt is en voor wie dit virus nou juist nét de nekslag kan zijn. Het mooiste Paasgeschenk dat u een ander dit jaar kunt geven is… thuis blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s