Doe toch niet zo moeilijk over die molenzeilen…


Molen3Het hád zo mooi kunnen zijn… vier prachtige nieuwe zeilen op de wieken van molen Kyck over den Dyck in fleurige kleuren en met daarop de tekst: Dordrecht, 800 jaar stad. Afgelopen dinsdag (Bevrijdingsdag) wilde het molenbestuur deze nieuwe, door de gemeente gesubsidieerde molenzeilen bevestigen, maar dat werd op het allerlaatste moment op last van de gemeente afgeblazen. Waarom? Omdat alle activiteiten in het kader van 800 jaar Dordrecht, als gevolg van de coronacrisis, zijn ‘opgeschoven’ naar volgend jaar. Op zich een prima beslissing natuurlijk, want in deze ‘blijf-thuis-tijden’ valt er nu eenmaal weinig te vieren en met een beetje mazzel kunnen we volgend jaar, al dan niet in aangepaste vorm, vast wel weer een hoop leuke dingen gaan doen in het kader van ons stadsjubileum. Ik vind het eerlijk gezegd wel iets hebben hoor… Dordt 801 klinkt best lekker en het is ook mooi dat we nu met z’n allen iets hebben om naar uit te kijken.
Toch is het molenbestuur een tikkie teleurgesteld: ,,Ik begrijp heus wel dat het organisatiecomité probeert te voorkomen dat er een soort versnippering van activiteiten ontstaat, maar dit is wel érg overdreven’’, zegt bestuursvoorzitter Marianne Mulders van Kyck over den Dyck. ,,Die prachtige zeilen geven, juist in deze tijd, een beetje extra fleur en kleur aan de stad en daarbij komt ook nog eens dat we nu, als gevolg van deze beslissing, met een kostenprobleem opgezadeld zitten. Op z’n minst twee van onze oude zeilen kunnen we momenteel namelijk niet gebruiken omdat die gerepareerd moeten worden. Dat hadden we bewust nagelaten omdat de gemeente die nieuwe zeilen voor ons gesubsidieerd heeft en nu komen we dus wat geld in onze tóch al smalle begroting te kort om die oude zeilen alsnog te laten opknappen.’’
Ik zou willen zeggen, beste gemeente, maak voor de molen aan de Noordendijk gewoon een uitzondering. Die nieuwe zeilen op de wieken geven de molen en dús de stad gewoon een feestelijke uitstraling. Hang er desnoods een banner onder met de tekst… ‘maar we vieren het volgend jaar.’

PS. De zeilen zijn inmiddels, mét toestemming van de gemeente, aan de wieken bevestigd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s