Een hangplek voor chronische zuurpruimen


fb4Schapen blaten en eh… geiten mekkeren toch? Wat dat betreft zijn wij Dordtenaren soms eerder geitenkoppen dan schapekoppen, want op het gebied van mekkeren zijn we hier absoluut kampioen. Het mekkergehalte rondom een onderwerp loopt over het algemeen synchroon met het scrollgehalte onder de berichtjes op de Facebookpagina van deze krant… hoe langer je moet scrollen, hoe meer ’gezuurpruim’, zeg maar. Wat mij daarbij opvalt is dat Facebook-zemelaars vaak niet eens de moeite nemen om het artikel waar ze op reageren helemáál te lezen, want ze roepen meestal al ‘au’ voordat ze ‘geslagen’ worden. En zo kom ik uit bij dat nieuwbouwproject dat (vermoedelijk vanaf januari volgend jaar) gerealiseerd gaat worden op een groot gedeelte van het parkeerterrein nabij het Albert Schweitzer Ziekenhuis. Dat project (‘gegund’ aan Ballast Nedam) ziet er, met héél veel groen, gewoon zeer aantrekkelijk uit en het levert de stad maar liefst 720 nieuwe koop- en huurwoningen op in een tijd dat de vraag naar woonruimte hier groot is. Het mooiste van alles is dat de geplande woningen hier ook nog eens betaalbaar zijn. Toegegeven, er zitten straks ongetwijfeld ook een paar pittig geprijsde koopappartementen tussen, maar het plan biedt zeker ruimte voor woningzoekenden met een wat bescheidener portemonnee. En wat mij nu vooral opvalt (je gaat namen onthouden op den duur) is dat veel reaguurders die nu moord en brand schreeuwen vanwege het verdwijnen van die foeilelijke parkeerplaats bij het ASz, dezelfde zijn die eerder klaagden dat er te weinig betaalbare huizen op dit eiland gebouwd worden. Ik zou ze willen aanraden om eens een eh… schriftelijke cursus lezen te gaan volgen (bestaan die trouwens?), want in het artikel staat toch echt duidelijk aangegeven dat de huidige parkeergarage aldaar wordt aangepast, dat er zelfs nog een parkeergarage bij komt en dat een groot deel van de daar te bouwen huizen straks voorzien wordt van ondergrondse parkeergarages. Misschien is er dan nog ruimte over om een hangplek voor chronische Facebookmekkeraars in te richten… komen die ook eens buiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s