Natuurlijk is dat spandoek beschamend


legerGelukkig wonen er vooral mensen met een hart aan de Keplerweg in Sterrenburg. Zij ergeren zich, net als ik trouwens, mateloos aan dat enorme spandoek dat daar inmiddels alweer enkele maanden hangt, als protest tegen de vestiging van zes cliënten van het Leger des Heils in woonhuizen aan de Keplerweg en de Castorstraat. Op dat spandoek, onder meer bevestigd naast een van die  ‘opvangwoningen’ staat de tekst ‘Nee, hier geen Leger des Heils.’ Dit alles als reactie op het feit dat hier, in ‘gewone’ rijtjeshuizen dus, sinds enkele weken zes cliënten van ‘het Leger’ zijn gehuisvest om daar in alles rust hun leven (na een moeizame periode) weer ‘op de rit’ te krijgen. Ongastvrij en gevoelloos, zo omschrijft het gros van de omwonenden de spandoekactie en de verantwoordelijke wethouder Peter Heijkoop noemt de actie zelfs ‘beschamend.’ Nou juist dát woordje schiet de tegenstanders van deze opvang kennelijk in het verkeerde keelgat. Zij eisen een excuses van de wethouder en zo lang die er niet komen blijft het spandoek aan de gevel. Eigenlijk is juist dat laatste (het laten hangen van dat spandoek, terwijl die mensen er inmiddels al wonen) nóg beschamender dan de beslissing destijds om dat doek überhaupt op te hangen. Het is immers inmiddels wel duidelijk (ook bij die paar boze buren) dat we het hier over relatief kansrijke mensen hebben die ‘op de weg terug’ zijn… mensen dus, die een steuntje in de rug van de buurt goed kunnen gebruiken en bovenal ook mensen die (zo is al gebleken) totaal geen overlast veroorzaken omdat ze nou juist gebaat zijn bij (hoe zeg je dat ook alweer?): rust, reinheid en regelmaat.
Ik hoop dan ook dat er geen excuses van de wethouder komen, want Heijkoops betiteling ‘beschamend’ is hier meer dan ooit op z’n plek. En trouwens, die paar omwonenden die zó bang zijn voor waardevermindering van hun huis, zou ik willen adviseren dat spandoek alleen al om die reden zo snel mogelijk weg te halen. Dat doet eh… wonderen voor de taxatie.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s