‘Schipperen’ is zinloos in een theater


Kunstmin zaalHet mag weer… nou ja, bijna dan: naar het theater, een museum of naar de bios voor een gezellig avondje uit. Er zijn alleen wél wat restricties, namelijk dat je (tenzij je familie van elkaar bent) niet lekker naast elkaar kan zitten en dat er zich in totaal hooguit 30 mensen in de zaal mogen bevinden. Da’s bij de film en ook in een museum misschien niet zo’n ramp, maar in een theaterzaal wel degelijk. Daar kom ik straks op terug, maar eerst even het volgende: ik heb zo mijn twijfels over deze, in mijn ogen ‘halve maatregel’ van de overheid en die wil ik graag met u delen. Ik vind het zelf momenteel namelijk al niet bepaald prettig om een supermarkt binnen te wandelen (wat ik trouwens, zij het met frisse tegenzin, wél doe) en ik sta dan ook zeker nog niet te trappelen bij het idee om straks met een heleboel andere mensen in een afgesloten ruimte te gaan zitten. Die dag zal ongetwijfeld wel een keer aanbreken, want ik ga nu eenmaal graag naar een museum of voorstelling. Vooralsnog wacht ik toch eerst even die gevreesde ‘tweede golf’ af. Ben ik nou in uw ogen een doemdenker dat ik liever nog even de kat uit de boom kijk? Het zal me een worst wezen… ik ga vooralsnog op mijn boerenverstand af.
Los van mijn eigen keuzes, ik zei het al, heb ik natuurlijk begrip (en sympathie) voor de ‘uitbaters’ van The Movies, Kinepolis en de Dordtse musea  die er momenteel echt alles aan doen om straks weer ‘klanten’ te kunnen verwelkomen. Echter, in het geval van schouwburgen en concertzalen is ‘schipperen’ met de ruimte zinloos; een voorstelling kan immers nooit rendabel zijn als er maar dertig betalende gasten mogen komen en daarbij komt ook nog eens dat een concert, musical of toneelstuk in een grote zaal (in die van Kunstmin staan 750 fauteuils) nooit écht sfeervol kan worden als er (gespreid over die zaal) maar zes handjes vol mensen zitten… dan is een Chinees volkscongres nog gezelliger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s