Onvergetelijke dieren in een heerlijke bundel


dierenHet is me al een tijdje niet meer overkomen dat ik een boekje in één zucht uitlas. Dat woordje ‘zucht’ dekt trouwens ook niet helemáál de lading, al hoorde ik mezelf tijdens het lezen soms daadwerkelijk even zuchten en van sommige verhalen kreeg ik zelfs vochtige ooghoeken. Toch heb ik ook veel gelachen om een die prachtige ‘hoofdrolspelers’ in het boekje ‘Onvergetelijke Dieren’ van Mirjam Addiks, de drijvende kracht achter het Dordtse dierenzorgcentrum Louter Bloemen. Addiks bundelde daarin haar aller-mooiste dierenherinneringen en nee, ik ga daar niks… nou ja, bijna niks… uit verraden (geen spoilers), maar laat ik het zo zeggen: de poedel Sammy die zijn baasje zoveel troost gaf na het overlijden van haar echtgenoot, de Ierse Wolfshond Heintje Davids, die maar geen afscheid kon nemen van ‘zijn’ dierenasiel, de ‘lachende’ herder Boy (met vermoedelijk een verstandelijke handicap), de Deense Dog Kees Komeet (die uiteindelijk bij een wel héél onverwacht baasje terecht kwam) en ‘probleemhond’ Demon die het uiteindelijk zelfs schopte tot ‘explosievenspeurder’ op Schiphol, staan voor altijd in mijn geheugen gegrift. Het boek gaat trouwens niet alleen over honden hoor, ook katten, cavia’s en konijnen passeren in ‘Onvergetelijke Dieren’ de revue.
Louter Bloemen zit momenteel midden in een stevige verbouwing (deels nieuwbouw, deels renovatie) en het dierenopvangcentrum kan daarbij wel wat financiële steun gebruiken. Maar nu wilde Mirjam daar niet voor gaan bedelen en dus schreef zij dit heerlijke ‘recht-uit-het-hart-boekje’ dat u voor 9.95 kunt kopen. Ik wil daar nog even bij vermelden dat Mirjam een eh… ‘lekker pennetje’ heeft, dus ook los van het goede doel kan ik u het boekje zonder enige schroom van harte aanbevelen. De volledige opbrengst van het boekje komt in ieder geval geheel en al ten goede aan de asieldieren in Louter Bloemen en dus zeg ik vol uit het hart: koop het, want de verhalen daarin zijn niet alleen hartverwarmend, ze bieden ook een prachtig kijkje achter de schermen van een dierenasiel.
Ga naar www.louterbloemen.nl en u komt de link naar ‘Onvergetelijke Dieren’ vanzelf tegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s