Het ASz is en blijft gewoon een bedrijf…


parkeeBrullen is makkelijk… je vindt iets verwerpelijk en vervolgens schreeuw je het van de daken. Op Facebook wordt altijd veel gebruld en over het algemeen neem ik de meningen en meninkjes op dit trapveldje van matig geïnformeerde verongelijkten al lang niet meer serieus. Waarom niet? Omdat er op dit medium steeds vaker ‘moord en brand’ geschreeuwd wordt door figuren die niet eens de moeite nemen om zich eerst van de feiten op de hoogte te stellen. Voorbeeld? De gemeente Dordrecht gaat de tarieven op het parkeerterrein bij het Albert Schweitzer ziekenhuis omhoog gooien. Da’s vervelend… voor bezoekers van dit ziekenhuis en voorál voor de mensen die er werken. Als het aan mij ligt zou parkeren, juist voor deze helden in de gezondheidszorg gratis zijn, want ik vind tóch al dat verpleegkundigen (en verzorgenden) in dit land een véél te laag loon ontvangen, afgezet tegen de verantwoordelijkheid die ze dragen. Maar het verhaal heeft natuurlijk ook een andere kant: het ASz is geen gemeentelijke instelling, maar gewoon een bedrijf, met een jaarlijkse winst- en verliesrekening en het terrein waarop personeelsleden en bezoekers parkeren is geen eigendom van het ziekenhuis, maar van de gemeente. Over dat eerste (de zorg als min of meer commerciële bedrijfstak) heb ik, net als u misschien, zo mijn bedenkingen, maar dat verandert niets aan de feiten. De verantwoordelijkheid voor de parkeerkosten van het personeel ligt bij de bedrijfsleiding van het ziekenhuis en niet bij de gemeente. Die heeft overigens andere plannen met een deel van het terrein, namelijk woningbouw, want aan woningen (liefst betaalbaar) is óók een schreeuwende behoefte in deze stad. Overigens zijn de parkeertarieven die werknemers ván en bezoekers áán het ASz tot dusver betaalden een lachertje ten opzichte van de bedragen elders in dit land.
Los daarvan zou ik het een prima zaak vinden als gemeente én ziekenhuisbestuur in gezamenlijkheid een modus vinden om het parkeerleed voor ziekenhuispersoneel ietwat te verzachten. Mocht zo’n afspraak er ooit komen, realiseert u zich dan dat wij (belastingbetalers) daarvoor dan deels zullen opdraaien. Ik heb daar geen moeite mee… en u?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s