Het is gewoon ‘gokken’ met kinderlevens


beertjeLeren ze het dan nooit in Hardinxveld, Sliedrecht en Molenlanden? Of zijn kinderlevens daar minder waard dan in de rest van het land? Kennelijk wél, althans voor wat betreft hun ‘aardse’ bestaan, want als De Almachtige je in kinderjaren al komt halen is dat kennelijk omdat Hij daar zo zijn redenen voor heeft. Waar ik het over heb? Over de vaccinatiegraad in deze gemeenten. Die is namelijk, ten opzichte van vorig jaar, wederom gedaald, terwijl dat percentage daar tóch al jaren véél te laag is om ook maar iets van groepsimmuniteit te kunnen bewerkstelligen. Nog één keer voor ál die mensen die maar één boek hebben gelezen: polio kan verlammingen veroorzaken, difterie kan leiden tot ernstige ademhalingsproblemen en beschadigingen aan het hart, tetanus kan spierkrampen te weeg brengen en de bof kan tot doofheid en bij jongens zelfs tot onvruchtbaarheid leiden. En oh ja, dat zijn feiten, geen veronderstellingen.
Ondanks die risico’s lieten dit jaar wederom een heleboel Hardinxveldse, Sliedrechtse en Molenwaardse pappies en mammies hun kroost niet vaccineren onder het motto ‘Mocht mijn kind iets overkomen dan is dat Zijn wil.’ Daarbij komt dat er vandaag de dag ook nog eens een heleboel van die oliedomme Google-betweters zijn bijgekomen. Zij leven in de veronderstelling dat vaccineren gevaarlijk is en dat je kindje er autistisch van kan worden, want eh… ‘het stond op internet, dus dan móet het wel waar zijn.’
En zo wordt er in grote delen van de Alblasserwaard ‘gegokt’ met kinderlevens, simpelweg omdat hier inmiddels al lang geen sprake meer is van dat onontbeerlijke ‘beschermingscordon.’ Groepsimmuniteit werkt immers  alleen maar als meer dan 90 procent van de kinderen en volwassenen in een specifieke gebied is ingeënt. De vraag is: wat is nu wijsheid? Inenten verplichten? Dát druist in tegen onze grondwet die stelt dat elk mens recht heeft op ‘onaantastbaarheid van zijn of haar lichaam.’ Tóch neig ik daar naar of op z’n minst naar het korten van prikweigeraars op kinderbijslag. Noch de grondwet, noch iemands geloofsovertuiging wegen namelijk op tegen het welzijn van een kind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s