Nooit eerder zag ik zó’n mal interview


Marco-BoogersAltijd wat, luidt de titel van mijn eerste boek, dat in 2014 verscheen… een bundeling van mijn favoriete… eh… ‘doelpunten’, zeg maar. Ik gebruik die beeldspraak met opzet, omdat de titel van dat boekje óók van toepassing is op FC Dordrecht. Er is op en rond die club immers altijd wel wat gaande, maar gelukkig niet altijd in de negatieve zin van het woord. Zo is er een nieuwe hoofdsponsor gevonden (knap werk in deze toch ‘moeilijke’ tijd) en komt er een samenwerkingsverband met Fortuna Sittard dat realistischer op me overkomt dan die eerdere ‘mismatch’ met Feyenoord. Ook staat er het komend seizoen, met Harry van der Ham, een ‘uitgenaste’ trainer voor een spelersgroep die nu min of meer compleet en inmiddels volop in training is. Nu alleen nog een suikeroompje om van die ouwe fietsenstalling aan de dijk weer een heus stadionnetje te maken. Toch was er, onder dat motto ‘altijd wat’ ook wel weer iets raars gaande rondom de club: voormalig speler en technisch manager Marco Boogers liet zich namelijk ruim een uur lang door RTV Rijnmond interviewen en dat leverde een, laat ik het maar eerlijk zeggen, ontluisterend, maar toch ook wel weer vermakelijk spektakelstuk op. Nooit eerder zag ik zó’n mal interview… wél boeiend, want Marco is nu eenmaal wie hij is, namelijk een enigszins narcistische flapuit zonder gêne en dus zeker niet saai. Marco manifesteert zich in dat interview kolderiek maar weet daarmee zijn bitterheid nauwelijks te verbloemen. Ook is hij ‘draaikonterig’ en bij tijd en wijle onbegrijpelijk, maar dan niet á la Cruyff. Hij uit felle kritiek op het beleid van de huidige clubdirecteur Hans de Zeeuw (‘Die slaapt in een Feyenoordpyjama en weet niet eens dat de bal rond is’), maar roept vervolgens dat dit ‘absoluut geen kritiek’ is, hij biedt zich aan als adviseur, maar zegt in diezelfde zin dat hij nooit  meer terug wil naar de Krommedijk en hij beweert niet rancuneus te zijn terwijl de rancune nou juist door het beeldscherm heen denderde. Na afloop bleef ik met één vraag zitten… huh?

Afbeelding: RTV Rijnmond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s