‘Laat Xuan nu gewoon even met rust…’


xuanIs het nou gewoon pure rancune omdat ‘zijn’ gat in die Visbrug er niet kwam of was die loempiakraam van Xuan Tran tóch al een doorn in het oog van wethouder Sleeking? Ik heb sterk de indruk dat de ‘reconstructie’ van een visbrug mét gat, maar zónder loempiakraam voor de wethouder een soort heilige missie geworden is, maar zowel in de raad als in de stad kreeg hij de handen daar niet bepaald voor op elkaar. Uiteindelijk kwam hij dan maar met een poldermodelletje op de proppen waar overigens iedereen nu verder prima mee kan leven; een wat smallere doorgang voor het verkeer, mooie steentjes op de grond, voldoende terrasruimte voor Centre Ville en het daarnaast gelegen Griekse restaurant Olympiada, straks wellicht (zoals vanouds) ook een weer een groene achtergrond voor Johan en Cornelis en – in mijn ogen wat minder geslaagd – binnenkort ook een lange bank aan de overkant, die op die plek eigenlijk volslagen overbodig is. En Xuan? Tja… daar wil de wethouder volgens mij nog steeds vanaf, want zo’n houten kraam op dat plein, dá’s natuurlijk geen gezicht. Ik hoor het zijn adviserend ambtenaar (die man wóónt niet eens in Dordt) nóg zeggen: ,,We vinden voor die loempiaverkoper wel een plekkie langs de Spuiboulevard, maar eh… die verhuizing moet hij dan wél zelf betalen.’’ En nu weet ik heus wel dat het niet Sleeking zelf, maar de Omgevingsdienst was die, kennelijk reagerend op een klacht, tot de conclusie kwam dat het geel met rode reclamebord (het zijn de kleuren van de Vietnamese vlag) op het dak van de kraam een beetje te veel van het goeie was, maar laten we nou eerlijk zijn: jaren achtereen zijn in datzelfde stukje stad wél die nog nét niet misselijk makende lichtbakken van Zeeman, Wibra en Schoenenreus gedoogd en even verderop mogen KFC en Mediamarkt, onder het motto ‘money talks’ het stadsbeeld naar hartenlust ontsieren. Hier wordt met twee maten gemeten en dat zit me niet lekker. Zullen we Xuan nu maar even een tijdje met rust laten?

2 reacties

 1. Er is iets gaande in het gemeentehuis.
  Iets waardoor de kleine man geen recht van spreken meer heeft.
  De macht stijgt ze naar het hoofd.
  Het lijkt wel een communistische gemeente te worden.
  Geen vrijheid van menings uiting meer(je ben gelijk een racist dat kan niet )
  Ze mogen je zomaar aanhouden en fouilleren.
  Er mag geen tegenspraak zijn anders gaan ze je (met jou belasting geld ) wel even financieel uit kleden.
  Maar we doen wat “beter is voor dort” of de wethouder??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s