Wandelen langs ‘loze beloftes’


BeloftesGa ik het nog meemaken? Nu ben ik echt nog niet zó oud hoor, maar tijdens mijn wandelingen met Blafmans komt die vraag tegenwoordig steeds vaker in mijn hoofd op. Ga ik het nog meemaken bijvoorbeeld dat ‘het zwarte gat van Dordt’ tussen Vriesestraat en Blekersdijk nu eindelijk eens een beetje gefatsoeneerd wordt? Dat (tien jaar geleden al) ‘beloofde’ hotel aan de Cornelis de Wittstraat heb ik inmiddels wel uit mijn hoofd gezet, maar doe er dan in ieder geval ‘iets’ mee. Dit ernstig in verval geraakte stukje stad, inclusief een uitlaatveldje voor zwervers, is voor mij en héél veel andere Vriesebuurt-bewoners inmiddels omgedoopt tot ‘de schaamzone van Dordt’, want allerhande duistere types krijgen daar alweer té veel jaren achtereen volop de ruimte om te dealen en te zuipen en, tot grote ergernis van de direct omwonenden, hun behoefte te doen. En wat doet de gemeente? Mwoah… beetje pappen, beetje nathouden, beetje snoeien, een muurtje slopen (alsof dát helpt) en af en toe eens een toezichthouder die kant op sturen, maar verder gewoon eh… eigenlijk helemaal niks. En dan die Kunstkerk aan de Museumstraat. Ga ik het nog meemaken dat daar eh… überhaupt ooit nog ‘iets’ van beweging in komt? Het gebouw is, nu alweer bijna vijf jaar geleden voor een prikkie verkocht, of beter gezegd (op z’n Limburgs eigenlijk) ‘gegund’ aan een projectontwikkelaar die ‘beloofde’ daar iets eh… cultureels te gaan realiseren; een soort tentoonstellingsruimte, iets met fotografie of zo en dan ook nog een terrasje erbij aan de achterzijde, zodat er een soort ‘sfeertje’ zou ontstaan bij De Movies. Tot op heden zie ik het gebouw, net als dat Teerlinkpandje aan de kop van de Kalkhaven, elke dag alleen maar verder verslechteren. En eh… waarom staat dat ANWB-pand aan de Spuiboulevard er nog altijd? Ga ik het nog meemaken dat dit groezelige gebouw nu eindelijk eens gaat plaats maken voor dat ‘beloofde’ appartementencomplex? Ook op deze plek gebeurt al véél te lang niets.  Mijn rondje met Blafmans is een wandeling langs loze beloftes geworden… een rondje bestuurlijk onvermogen eigenlijk.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s