Dikke duim voor SUN en tandartsen


dentistHet is vaak de waan van de dag die het leven en dus óók het nieuws regeert. In de kranten en de journaals gaat het al een tijdje (begrijpelijk) vooral over corona… over wél of geen mondkapjes, over gele en oranje vakantielanden, over onderlinge (financiële) solidariteit op Europees niveau en – laat ik weer ‘afdalen’ naar mijn eigen eilandje – over een Kerstmarkt en een Sinterklaasintocht die, als gevolg van die coronacrisis, dit jaar niet doorgaan.  En daar vinden we allemaal wat van, want iedereen – van Maurice de Hond tot Doutzen Kroes – is tegenwoordig thuisviroloog, dus ook in het meningencircuit (waar ik als columnist trouwens deel van uitmaak) draait het momenteel louter nog om dat vermaledijde virus. Het grote nieuws overschaduwd soms, niet alleen mondiaal en landelijk, maar óók lokaal, nog wel eens het ‘kleine’ nieuws en dat voelt soms wat ontrechtvaardig aan. Om die reden wil ik vandaag graag even de aandacht vestigen op iets wat hélemaal niet over corona gaat. Ik wil het namelijk met u hebben over een prachtig initiatief van de Dordtse Stichting Urgente Noden (SUN) en de koepelorganisatie van tandartsen in de Drechtsteden (DTV). Deze belangenclubs sloten eerder deze week een samenwerkingsovereenkomst voor acute tandartsenhulp aan kwetsbare onverzekerden. De stichting (SUN dus) kreeg steeds meer aanvragen voor mondzorg van mensen die, meestal door schulden, niet of nauwelijks verzekerd zijn. Tot voor kort konden die mensen bij slechts één tandarts terecht, namelijk Rob Stam, maar die kreeg meer en meer aanvragen, waardoor hij het werk (althans niet in z’n uppie) nauwelijks nog aankon. De DTV trok zich de noodkreet van Sun ernstig aan en deed een oproep aan tandartsen om zich voor deze bijzonder service beschikbaar te stellen. Dat is gelukt, want maar liefst 17 tandartsen, verspreid over de regio, hebben zich inmiddels gemeld voor deze vorm van hulp. Sun neemt deze tandartsen de administratieve romplomp uit handen. Deze fantastische ‘deal’ van SUN en DTV verdient, in deze alles overheersende coronatijden, even wat extra aandacht en een dikke duim… vandaar deze column dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s