Corona als smoes voor geldzucht


beverwijckDe bouw van dat appartementencomplex dat op de plek van het voormalige ANWB-pand zou verrijzen gaat ook dit jaar niet beginnen. De reden? Corona, zo beweert projectontwikkelaar Van Pelt en u moet het me maar niet kwalijk nemen dat ik dat niet zomaar voetstoots aanneem. De coronacrisis, wordt hier, zo zie ik het althans, als excuus gebruikt voor iets heel anders, namelijk keiharde pegels, of beter gezegd: de jacht op een grotere winstmarge. In mijn krant lees ik dat Van Pelt (zo beweert hij althans) dankzij ‘corona-onzekerheid’ niet tot overeenstemming kon komen met een aannemer, maar dat lijkt me toch écht een verhaal voor de bühne. Ook vóór die crisis kon Van Pelt immers al niet met aannemers tot een akkoord komen, simpelweg omdat hij die te duur vond. En natuurlijk, als een aannemer te veel centjes vraagt dan heb je als opdrachtgever het volste recht om verder te winkelen. Dáár val ik deze projectontwikkelaar dan ook niet op aan. Waar ik wél over val is over het feit dat Gijs van Pelt (in de tactiek ‘vertraging als chantagemiddel’ kennelijk een goeie leerling van vader Piet) die pandemie nu van stal haalt om zowel de gemeente als die griezelige persmuskieten uit zijn nek te houden. De gemeente wil immers graag een beetje haast maken met die ‘nieuwe’ Spuiboulevard en journalisten, die eerdere beloftes nu eenmaal in hun agenda’s noteren, stellen vervolgens ‘lastige’ vragen zoals: wanneer gaat er hier nou eindelijk eens een keer wat gebeuren? Die bouw van de Johan van Beverwijck (zo gaat dat ding heten) zou toch al in 2018  beginnen? In dat jaar bracht Van Pelt trouwens weer een andere smoes naar buiten om aan te geven waarom hij vertraging had opgelopen, namelijk het feit dat er té veel mensen bezwaar hadden gemaakt tegen de voorgenomen hoogte van dat appartementencomplex. Alsof een aannemer bezwaarprocedures niet ‘aan de voorkant’ incalculeert. Ik word een beetje moe van dat spelletje blufpoker dat Van Pelt voortdurend speelt… met de stad als inzet.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s