Denk nog eens na over dat politiebureau


Er moet me nog iets van het hart aangaande het politiebureau aan de Groenmarkt, dat over twee weken in de vrije verkoop gaat. En ja, ik weet het, ik wijdde daar een week of twee geleden al een column aan en ook weet ik dat de Dordtse burgemeester Kolff inmiddels hééft toegezegd dat de binnenstad ‘op termijn’ een kleiner bureau (op een nog nader te bepalen plek in de binnenstad) terugkrijgt, maar tóch blijf ik er een beetje een rotgevoel bij houden. Ik bedoel… dat er uiteindelijk een nieuwe post komt wil ik best geloven hoor, maar het zit me gewoon dwars dat ik over die termijn vooralsnog geen enkele duidelijkheid krijg. En nee, dat is niet uit onwil volgens mij, maar simpelweg omdat de politieleiding zelf ook nog geen flauw idee heeft waar en wanneer die nieuwe post gaat komen. Het zou dus zomaar kunnen dat we het straks misschien wel een jaar of langer zonder politiepost in de binnenstad moeten stellen en dat lijkt mij, voor een gemeente die zich graag als grote stad afficheert (en ook wel degelijk met grote stadsproblemen te kampen heeft) nou niet bepaald een gezonde zaak. Ik kan me dan ook vinden in de bezorgdheid die de plaatselijke VVD hier onlangs over uitte, al kan ik me niet voorstellen dat er ook maar één andere politieke partij in Dordrecht is die daar anders over denkt. Nu ben ik me bewust van het feit dat het kantoor aan de Groenmarkt in de loop der jaren té groot was geworden en om die reden dus te zwaar op de begroting drukte. Maar waarom dan verkopen, of beter gezegd: waarom zo’n haast eigenlijk? Is er dan geen enkele andere oplossing te bedenken om dat bureau tóch nog te kunnen behouden? Je zou het pand (en dus de kosten) bijvoorbeeld met instanties uit de hoek van toezicht/handhaving, buurtwerk en zorg kunnen delen. Ruimte zat toch?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s