‘Weet u wat? Onze advocaten bellen de uwe…’


Het zijn twee totaal verschillende zaken maar wél met opvallend veel overeenkomsten. De trefwoorden zijn: geblunder van pittende ambtenaren, wethouders die in hun hempie staan en eh… uitzichtloosheid in zowel letterlijke als figuurlijke zin. Beetje cryptisch misschien? Wacht… ik leg het even uit. Aan de Hazelaarlaan in Dubbeldam plaatste de gemeente, nu alweer zo’n twee jaar geleden, een schakelkast (voor een rioolgemaal) precies voor de deur van een zojuist gebouwd huis. De bewoners vet in de stress natuurlijk, want eh… koop je een nieuw huis, blijkt je uitzicht vooral te bestaan uit een blok metaal. Maar, geen zorgen, zo liet wethouder Marco Stam, die destijds persoonlijk op huisbezoek ging, de gedupeerden weten. ,,Het was een vergissing… iets met miscommunicatie tussen een ambtenaar en de aannemer. Die  kast gaan we binnen enkele weken naar een hoekje van de straat verhuizen, dus gaat u rustig slapen. Hier is een bloemetje vanwege de overlast.’ Nu, twee jaar later, staat die kast er nog altijd, want wat blijkt? Verplaatsen blijkt enkele tonnen te kosten en het betreft hier gemeenschapsgeld, dus wij moeten onze belofte helaas verbreken. Weet u wat? Onze advocaten bellen de uwe. We komen er vast wel uit toch, qua schadevergoeding?
En dan Zwijndrecht: een miljonair koopt daar een villa (voor een tonnetje of acht) aan het Marsdiep, gooit het hele zaakje plat en krijgt een vergunning voor nieuwbouw, terwijl dat eigenlijk een vergunning voor vérbouw had moeten zijn. En nu gaat hij ‘iets hoogs’ neerzetten… nou ja, in ieder geval dermate hoog dat diverse omwonenden daarachter straks deels hun uitzicht op de rivier verliezen, terwijl niemand daar, juist vanwége dat uitzicht, in de afgelopen 40 jaar ook maar iets ‘in de hoogte’ mocht veranderen. Ambtelijk geblunder dus en behoorlijk pijnlijk voor de verantwoordelijk wethouder Jos Huizinga, die de gemeenteraad enkele maanden geleden nog bezwoer dat er hier sprake was van een zorgvuldige belangenafweging. Mocht u de komende tijd in Zwijndrecht nou vreemde geluiden horen… dat zijn advocaten die zich al gniffelend van de voorpret in de handen wrijven.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s