‘Pluim voor medewerkers Wantijbad’


Mijn column van vandaag gaat over de mensen van het Wantijbad die, wat mij betreft, een héle dikke pluim verdienen. Waarom? Omdat zij de afgelopen dagen een wereldprestatie hebben geleverd door het zwembad ‘onder’ coronarichtlijnen en óók nog eens onder behoorlijk hoge temperaturen op ordentelijke wijze in de running te houden. Want ga er maar aan staan: je moet de anderhalve meter-richtlijn (wát je daar ook van vindt) in acht nemen en ondertussen ben je óók nog eens verantwoordelijk voor de veiligheid van je gasten, die nu eenmaal niet allemáál volleerde zwemmers zijn. Nóg knapper is hun prestatie in het licht van de trieste wetenschap dat het zwembadpersoneel ‘aan de deur’ herhaaldelijk te maken kreeg met ongeduldige en niet zelden zelfs onbeschofte mensen, onder wie zuigerige tiepjes die geen enkel begrip konden opbrengen voor het feit dat je vooraf (althans als je zekerheid over je entree wilde hebben) moest reserveren en soms wat ook langer aan de poort moest wachten. Dat leidde bij de ingang – ik heb woensdagmiddag van afstand een tijdje staan toekijken – nog wel eens tot verhitte taferelen en ik heb bewondering voor het geduld waarmee de zwembadmedewerkers daarmee dealden.
Op de Facebookpagina van het zwembad overheerst gelukkig dan ook de tevredenheid van de clientèle, maar helaas kom je er ook reacties tegen van mensen die louter onbegrip tonen voor het (van hogerhand opgelegde) strengere deurbeleid; mensen vooral die vinden dat regels en richtlijnen alleen ‘voor anderen’ gelden. ,,Ik trek alleen maar baantjes en ga nooit in het gras liggen. Waarom moet ik dan in hemelsnaam reserveren?’’ en ,,Ik heb toch op Facebook aangegeven dat ik zou komen? Da’s toch óók reserveren’’, zo luiden twee van de meest onnozele reacties die ik daar tegenkwam.
Onze krant is vorig jaar gestopt met de verkiezing Dordtenaar van het Jaar. Da’s jammer, maar dat weerhoudt me er niet van om alle medewerkers van het Wantijbad vanaf deze plek uit te roepen tot superschapekoppen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s