Een naamloze held bij een nachtelijke N3


U zult me misschien een watje vinden, maar ik schaam me er niet voor dat ik even vol schoot toen ik, op de website van deze krant, een wel héél bijzonder filmpje zag. Daarop zien we hoe een verkeersregelaar zich (zeer bewust van zijn verantwoordelijkheid) met volle overgave op zijn werk stort. U moet dat filmpje zelf maar even opzoeken, maar ik zal u intussen alvast een beschrijving geven van wat ik zag: op de N3, afgelopen weekend nog afgesloten wegens wegwerkzaamheden, komt de verkeersregelaar razendsnel in actie zodra hij een ambulance waarmeent.  Hij trekt een sprintje om, enkele tientallen meters verderop, een aantal verkeerskegels weg te halen zodat de ambulance zonder oponthoud kan doorrijden. Dat schijnt hij al nachten achtereen dermate fanatiek te doen dat de ambulancemedewerkers besloten om dat schouwspel eens vast te leggen met de smartphone. En nu horen we de ambulancemedewerkers onder dat filmpje lachen en dat is ook best wel begrijpelijk, want het ziet er best wel wat koddig uit… zo’n man die ineens keihard begint te rennen zodra hij een ambulance ziet, maar als je er goed over nadenkt is het eigenlijk óók ontroerend. Over dat lachen ontstond, op de Facebookpagina van deze krant, nog even een kleine discussie omdat het respectloos zou zijn. Maar dat is zeker niet het geval, zo liet de maker van het filmpje weten. ,,Wij hebben tijdens die nachten, even los van spoedmomenten, gewoon veel plezier met elkaar. Overigens ben ik de afgelopen nacht nog even bij hem langs gegaan met iets lekkers en toen hebben we er ook samen weer om gelachen.’’
En dát vind ik mooi… er is wederzijdse respect en dan mag er ook best gelachen worden. Ik heb trouwens nog geprobeerd de naam van de verkeersregelaar te achterhalen, maar dat is me helaas niet gelukt. Mocht hij mijn column lezen dan weet hij nu dat ik hem een held vind en dat ik vast niet de enige Dordtenaar ben die daar zo over denkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s