Niet bepaald realistisch, die snoeiplannen


Nee, ik wil absoluut niet overkomen als die ‘stadse’ columnist die met dedain kijkt naar de gemeente Papendrecht. Ik ben namelijk dol op die gemeente; ik wandel vaak met Blafmans over het Aviolandapad, ik kom graag in theater De Willem, veel plekken in het dorp zijn prachtig geconserveerd en winkelcentrum De Meent biedt het winkelend publiek op een paar hectare grond een completer aanbod dan de Dordtse binnenstad. Kortom, geloof me als ik zeg dat ik zeker niet op Papendrecht neerkijk. Wél schoot ik onbedaarlijk in de lach toen ik las dat twintig Papendrechtse ambtenaren maar liefst 182 ‘aanvliegroutes’ naar een grootscheepse bezuiniging hebben bedacht. Papendrecht moet in de komende jaren namelijk op z’n minst 2 miljoen euro op de begroting gaan korten, want anders liggen de erwtenpellers nog vóór 2025 met z’n allen aan de geeuwhonger. Nu is dát natuurlijk niet om te lachen, maar de bezuinigingsvoorstellen die de ambtenaren (nota bene mét hulp van deskundigen) hebben neergelegd zijn dat eerlijk gezegd wél. Want eh… natuurlijk kun je ruim een half miljoen besparen als je theater De Willem opheft en als je dan ook nog de subsidie aan de Bibliotheek intrekt dan heb je al een héél miljoen uitgespaard. Alleen is dat is allemaal wel érg onrealistisch, aangezien een beetje zichzelf respecterende gemeente, die ook graag een zelfstandige gemeente wil blijven, zoiets natuurlijk never nooit zal doen. Ik zie me thuis al met dergelijke ‘snoeiplannen’ aankomen. Luister goed familie… we moeten bezuinigen, dus we doen één kind weg, Blafmans gaat voortaan z’n eigen voer maar vangen in de Biesbosch, de echtelijke sponde, alsmede de tv heb ik op Marktplaats gezet en de rest van het jaar eten we alleen nog maar Wonderstampot (bestaat dat nog trouwens?). Ik kan het voorstellen hoor, tijdens het avondeten, alleen eh… ik vrees dat ik morgen dan een nieuw woonadres heb: derde doos rechts, Vrieseplein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s