Ach… u kwam toch ook wel eens leuk weg?


Eigenlijk heb ik helemaal geen zin om hier een column over te schrijven, maar meer dan 500, voornamelijk negatieve Facebook-reacties op het simpele gegeven dat er iemand op dit eiland onder een verkeersboete uitkomt, schreeuwen gewoon om tegengas. Even de feiten: een bekende Nederlander, namelijk kickbokser Nico Verhoeven, parkeert zijn onalledaagse bolide ‘illegaal’ voor de deur van een opticien om daar, naar eigen zeggen, even een brilletje op te halen. Enfin, veel toeloop van Dordtenaren (Hé, is dat nou eh…?), want we zijn nu eenmaal een provinciestadje waar een beetje BN’er de nekken nog doet draaien. Eenmaal weer buiten wil Verhoeven (die trouwens maar héél kort binnen was) weer direct wegsjezen, maar dát gaat zomaar niet: de een wil een foto, de ander een handtekening en een inmiddels aangesnelde handhaver besluit om dat hele pandemonium met een waarschuwing af te doen. Een prima beslissing, denk ik zo, want je kunt natuurlijk wel demonstratief een prent gaan staan uitschrijven, maar volgens mij was het in dit geval verstandig om met een kwinkslag even snel een einde aan de situatie te maken. De verontwaardiging op het met de dag zuurder wordende Facebook (meestal tóch al niet gefrequenteerd door atoomgeleerden met een gelukkig huwelijk) staat in geen enkele verhouding tot het vergrijp. Want wees nou eens eerlijk… u bent in uw leven toch óók wel eens onder een prent uitgekomen, simpelweg omdat de verbalisant begrip had voor uw verweer of misschien wel omdat hij (of zij) gewoon een goeie bui had? Ik heb het in ieder geval al diverse keren in mijn leven meegemaakt dat ik dacht: nou, hier ben ik leuk weggekomen. ‘Volgende keer beter opletten hè? Laat het niet meer gebeuren. Yes sir… u ook een fijne dag.’ Vroem.
Ik zou trouwens niet eens gek opkijken als dat hele spektakel gewoon een reclamefilmpje blijkt te zijn.  Was al uw gemopper nog een gevalletje zinloos gezemel ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s