Dit pad moet een raad niet bewandelen


Slecht idee van BVD… om de gemeenteraad te willen laten ‘meebeslissen’ in lokaal coronabeleid. Waarom ik dat vind? Omdat besluitvorming in deze crisis nooit en te nimmer onderhevig mag zijn aan opvattingen van leken en al helemáál niet aan die van leken met een politieke ‘kleur’ (welke dan ook) en diengevolg een jengelende achterban in het kielzog. Ik geloof ook niet dat dit méér draagvlak zou opleveren richting die achterban, want ondanks dat  leger aan zolderkamertjes-betweters op Facebook (vooral dáár manifesteert zich die mopper- en klaagbrigade) blijft het een feit dat het virus nu wederom onverbiddelijk om zich heen grijpt, dat ziekenhuispersoneel straks weer flink aan de bak moet en dat we helaas ook wederom slachtoffers moeten gaan betreuren. Wie dat, al dan niet uit kennisgebrek of eigenbelang, ontkent of bagatelliseert moet je als raadslid gewoon niet serieus nemen. Je kunt dit soort figuren hooguit adviseren om eens een reportage te bekijken over het reilen en zeilen op een IC, waar kunstmatig beademde Covid-slachtoffers periodiek ‘gekeerd’ worden als larven in een cocon. Nu wil ik ‘onze’ raadsleden écht niet beledigen maar, eerlijk is eerlijk, zij zijn uiteindelijk gewoon ‘hobbyisten’ die je niet moet willen laten meebeslissen over aangelegenheden op dit niveau. Daarvoor is hun expertise simpelweg niet toereikend. Trouwens,  dáár hebben we nou juist een regionaal crisisteam voor, varende onder de vlag van de Veiligheidsregio. :os daarvan lijkt het me sowieso niet handig om een gemeentebestuur, dat in het verre en recente verleden al aantoonbaar draalde en blunderde bij bouwprojecten (een fietsbrug van 12 miljoen), herbestratingen (nooit in één keer goed), sport- en cultuurcomplexen (financiële ‘black holes’) en verkeer (horrorrotondes), te laten ‘mee-gidsen’ op dat nog onontgonnen en levensgevaarlijke ‘coronapad?’ Je vraagt aan Famke Louise toch óók niet of ze Diederik Gommers van deskundig advies wil voorzien?

Eén reactie

  1. Ik heb niet de indruk dat Dhr burgemeester deskundig is op het gebied van infectie ziektes. Dat hoeft ook niet, daar is hij niet voor aangenomen. Hij is als burgemeester van Dordrecht voorzitter van de veiligheidsregio. En als burgemeester verantwoording verschuldigd aan de raad. Als hij dat niet van plan is, moet hij gewoon opstappen als burgemeester. Dat is democratische verantwoordelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s