Gelukkig dat ze wifi hadden in de kliniek


,,Niet om ’t een of ander hoor, maar waarom staat u eigenlijk in uw blote kont midden op dit plein?’ Ik zeg: ,,Dá’s vanwege mijn campagne. Ik heb óók al een hashtag?’ De man kijkt me niet-begrijpend aan: ,,Een hésjteg… wat is dát nou weer?’’
Inmiddels zijn er meer mensen om heen komen staan en ik leg het gezelschap uit wat mijn campagne behelst. ,,Ik las op Facebook dat het héél goed is voor de gezondheid als we wat vaker in onze blote kont lopen. Daar kan dat virus helemaal niet tegen joh, dus als we dat nou voortaan allemaal gaan doen dan krijgen we die corona er heus wel onder… kunnen we met z’n allen straks weer lekker zingen en brullen in De Kuip. Wél in de blote kont natuurlijk, want anders werkt het niet. En dat doe ik allemaal onder de hashtag #ikblijfgezondinmijnblotekont.’’
Aan de rand van het plein stopt een politiebusje. Twee agenten lopen recht op me af: ,,Wat heeft dit te betekenen? U kunt toch niet zomaar in uw blote kont midden op het Vrieseplein gaan staan?’’ Ik zeg: ,,Ja maar, het is een demonstratie… tegen de corona. Dan mág het toch?’’ De agenten plegen even overleg: ,,Dat kan wel zijn’’, zegt een van hen, ,,maar als iedereen dat gaat doen, dan is het eind zoek.’’ Ik antwoord: ,,Dát is nou juist mijn punt. Ik zeg net tegen die mensen dat het de enige manier is om dat virus te bestrijden. Trouwens, ik ben influencer, dus u kunt mij niks maken. Vanavond zit ik trouwens bij Jinek. Ja, inderdaad, in mijn blote kont.’’
Intussen is er ook een tweede autootje gearriveerd. ,,Gaat u maar mee met die mannen in die witte jassen’’, zeggen de agenten. ,,Die dwangbuis is voor uw eigen bestwil.’’
Gelukkig hadden ze wifi in de kliniek, anders had u deze column nooit gelezen. Aardig ook van Famke Louise dat ik even haar laptop mocht lenen.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s