Dordtenaren zijn trots op hun parken


Vorige week deed ik in mijn column een soort oproepje. Ik vroeg u naar úw favoriete park en wat daar, in úw ogen, anders of beter aan zo kunnen of moeten? Mijn eerste voorzichtige conclusie is dat Dordtenaren trots zijn op ‘hun’ parken, want ik ontving – en dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht – de afgelopen dagen tientallen reacties op mijn oproepje. En dus móet ik er vandaag wel op terugkomen, hetgeen ik trouwens ook beloofd had. Ik deed mijn oproepje overigens naar aanleiding van de commotie rondom Het Werfje in park Merwestein. De gemeente overweegt dit karakteristiek gebouwtje, dat al sinds jaar en dag als opslagplaats en uitvalsbasis dient voor het onderhoudspersoneel van dit park, te verkopen en natuurlijk gaan dan ook veel van uw reacties hierover. Afblijven van dat werfje, ofwel niet verkwanselen, vinden de meeste Merwesteinpark-liefhebbers, al dient de eerlijkheid mij wél te vermelden dat er óók lezers zijn die het juist wél leuk vinden als Nobel’s brood daar een klein filiaaltje zou beginnen. ,,Lekker toch, door dat park wandelen met een coffee to go van Nobel’s?
Tot mijn grote verrassing ontving ik óók veel, niet alleen positieve, maar ook kritische reacties over diverse andere Dordtse parken. Dat waren er dérmate veel zelfs dat de redactie nu besloten heeft om deze te bundelen in een parkenspecial, die u ongetwijfeld een dezer dagen in deze krant zult aantreffen. Als prelude daarop durf ik alvast een paar voorzichtige conclusies te trekken: het Wantijpark (in de ogen van Dordtenaren ook hét evenementenpark van de stad) is zeer populair bij jongeren en het lommerrijke Park Merwestein wordt vooral gezien als het mooiste park van Dordt. Wat mij verder opvalt is dat Sterrenburgers blij zijn met het ‘vernieuwde’ Sterrenburgpark (‘Het park leeft’) en dat veel inwoners van Wielwijk momenteel vooral de smoor in hebben dat een deel van het natuurschoon in hun park wordt opgeofferd voor woningbouw. Die parkenspecial zit er aan te komen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s