We hebben in Dordt eigenlijk best veel parken


Heeft u dat ook, dat u zich soms zomaar ineens eventjes extra bewust bent van het feit dat iets niet vanzelfsprekend is, terwijl u dat ongemerkt wellicht wél zo was gaan ervaren?  Dat kan natuurlijk op een heleboel dingen van toepassing zijn; uw relatie, uw gezondheid, een goeie band met uw buren, een maandelijks bedrag op uw bankrekening… vul het zelf maar in. Deze gedachte bekroop me, toen ik in mijn krant het verhaal las van onze huis-historicus Jaap Bouman over park Merwestein. Een klein stukje grond en Het Werfje (een karakteristiek gebouwtje dat al sinds jaar en dag als opslagplaats en uitvalsbasis dient voor het gemeentelijk onderhoudspersoneel van het park) zijn daar momenteel namelijk onderwerp van discussie. De gemeente overweegt dat stukje park te gaan verkopen en het zou dus zomaar ineens kunnen dat hier straks een uitbreiding van de aangrenzende school Muhring of een filiaaltje van Nobel’s brood gevestigd wordt. Dit tot grote ergernis van de stichting die park Merwestein beheert. Even los van die discussie (zelf ben ik het overigens eens met de stichting al heb ik veel sympathie voor Nobels’s brood) bedacht ik me ineens dat het eigenlijk bést bijzonder en – even terugkomend op mijn openingsstelling – ook zeker niet vanzelfsprekend) is dat ‘we’ in Dordrecht over zóveel prachtige parken beschikken. Hoeveel precies? Volgens de gemeentelijke website zijn het er twintig, maar da’s wat royaal geteld, aangezien ik op die lijst ook ’t Koeienveld in Stadspolders en de Kloostertuin in de binnenstad tegenkom, die ik zelf toch eerder als groenstrook of plantsoen zou willen aanduiden. Hoe dan ook, ik wil u in mijn column van vandaag wat vragen voorleggen, namelijk: bent u tevreden met het Dordtse parkaanbod, wat is úw favoriete park en waarom? En… wat zou u er, in uw lievelingspark, beter of anders kunnen? Mail me via k.thies@ad.nl of reageer via de Facebookpagina van deze krant. Ik kom er op terug.

PS. Reageren heeft geen zin meer… de column stond vorige week al in de krant en inmiddels is er, als gevolg hierop, al een redactionele pagina ‘in de maak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s