Nooit gedacht… Kolff en Nielson in één column


Elke ochtend, tussen pakweg negen uur ’s ochtends en een uurtje of een in de middag, zit ik op mijn werkkamer achter mijn toetsenbordje. Dat is inmiddels, na bijna elf jaar een in beton gegoten routine geworden. Nu word ik natuurlijk niet altijd wakker met een columnonderwerp in mijn hoofd… ik bedoel: eerst koffie, hond uitlaten, krantje doorspitten, struinen op het internet, ‘stukken’ lezen, belletjes plegen en dan… tikken maar. Zo heel af en toe krijg ik, bij het doorspitten van het nieuws, al min of meer direct een idee voor mijn dagelijkse, pakweg 325 woorden, alleen moet ik mijn gedachten dan nog voor mezelf ontrafelen en vervolgens in leesbare taal zien te formuleren. Dat had ik afgelopen maandag ook, toen ik de digitale edities en de daaraan gekoppelde Facebookpagina’s van mijn krant doorspitte. Twee stadsgenoten vielen mij daarin positief op, al had ik nooit gedacht dat ik ze ooit nog eens in één en dezelfde column zou eh… ‘behandelen.’ Ik begin met zanger Nielson. Hij plaatste op Instagram een foto van zichzelf, waarop hij huilend te zien is. In een tekstje daaronder vertrouwde hij zijn volgers toe in deze blijf-thuis tijden maar niet te kunnen wennen aan de stilte die aan het einde van de dag toeslaat. ‘Of ik nou een goede of een slechte dag heb… zó zien mijn avonden er de laatste tijd uit’, aldus Nielson. En nee, ik vond deze openbaring geen gekoketteer van een BN’er op zoek naar aandacht, maar juist héél mooi, oprecht en herkenbaar. Wat ik óók mooi vind is dat de Dordtse burgemeester Kolff via Twitter en Facebook rechtstreeks het gesprek aan durft te gaan met een ieder die (zij het op fatsoenlijke wijze) reageert op de nu eenmaal niet altijd populaire landelijke en lokale corona-maatregelen. En nu de overeenkomst: beide mannen steken hun nek uit en stellen zich daarmee kwetsbaar op. Dat vind ik moedig en waardevol, hetgeen ik even gezegd wil hebben.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s