Winterterrassen verschaffen een stad meer glans


Er moet een noodfonds komen om horeca-exploitanten in Dordt te helpen met investeren in zogeheten winterterrassen. Dat fonds zou deels gefinancierd kunnen worden uit budgetten die de gemeente niet heeft hoeven aanwenden  voor die evenementen die dit jaar, vanwege corona, geen doorgang konden vinden. Dat potje is ongetwijfeld groot en, zo voorpel ik, ook groeiende. Waarom  ik dat voorspel? Omdat je het nu al ziet aankomen dat de pandemie nog maanden achtereen zijn tol zal eisen. Ik bedoel… ik wil niet pessimistisch zijn, maar ik kan me op dit moment niet voorstellen dat alle festiviteiten en evenementen volgend jaar weer ‘als vanouds’ zullen doorgaan, dus ook in 2021 zal er ongetwijfeld wel wat geld op de plank blijven liggen. Daarom vind ik het eigenlijk wel een goed idee van de PvdA om de hard getroffen horeca, op deze manier tegemoet te komen. Of laat ik het zo zeggen, zo’n fonds is, wat mij betreft,  op z’n minst het overdenken waard.
Overigens vind ik dat de gemeente de afgelopen maanden, met het oog op de horeca in deze stad,  tóch al behoorlijk adequaat ‘geacteerd’ heeft…  exploitanten kregen volop de ruimte om hun terrassen uit te breiden en ook de noodterrassen (die overigens écht glans geven aan de binnenstad) kwamen snel tot stand. En nu weet ik wel dat het niet per definitie een gemeentelijke taak is om de horeca te spekken (je moet altijd oppassen voor ‘oneigenlijke’ concurrentie), maar het mes snijdt  natuurlijk wél aan twee kanten. In de winter is de Dordtse binnenstad ’s avonds vaak, ja, óók in de weekenden, tóch nog altijd behoorlijk uitgestorven, zeker als je dat afzet tegen, ik noem maar wat, Breda of Venlo, waar winterterrassen al vele jaren min of meer gemeengoed zijn. Simpel gezegd: winterterrassen kunnen Dordt, ook in post-coronatijden, alleen maar meer glans geven en een stad die glanst trekt meer bezoekers.’ Het is een investering die zichzelf als het ware terugbetaalt.

AFBEELDING: Winterterrassen in Brugge

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s