Groetjes van Sjon, die weer praatjes heeft


Veel gedoe naar aanleiding van mijn column over m’n ouwe schoolmaatje Sjon, u herinnert zich dat verhaal wellicht nog over die coronaontkenner die zomaar ineens met corona in het ziekenhuis belandde en daar kunstmatig in slaap gehouden en beademd moest worden. Eerst maar even het goeie nieuws: het gaat goed met Sjon, die inmiddels weer thuis is en praatjes voor tien heeft. Hij is een kilootje of tien afgevallen en moet nog wat kleur op de wangen krijgen, maar verder (we hebben al meermalen ‘gebeeldbeld’) is hij weer de eigengereide Sjon zoals ik hem al een eeuwigheid ken.
Het verhaal zat enkele complotdenkertjes kennelijk niet lekker en wellicht kwam dat door het eh… ‘karma is a bitch-gehalte’ dat een aantal van die zolderkamervirologen er op de een of andere manier in las, maar dat kon je natuurlijk verwachten… een beetje complotdenker ziet altijd wel weer een nieuwe B-film aan de horizon gloren. Zo was er zelfs een bubbelbewoner die beweerde dat het helemaal niet waar kon zijn, dat verhaal over Sjon, want hij had mijn vriendenlijst op Facebook doorgespit (je moet er maar tijd voor hebben want dat zijn bijna 3000 namen) op zoek naar Sjon en die ene Sjon die hij op daar tegenkwam was zo gezond als een vis, dus eh… ik zat natuurlijk óók in het complot. Ik had het verhaal ongetwijfeld geschreven in opdracht van Rutte, die weer door Trump was gebeld en die stond weer in nauw contact met Bill Gates, dus ik ben er ook nog goed voor betaald. Vanuit mijn nieuwe tweede huis in Griekenland (waar de kroegen nog open zijn) wil ik u dan ook graag de groeten doen van Sjon, die in het echt een andere naam heeft (Wat denk je nou zelf Sherlock?) en eh, oh ja, beste buurman Willy… ik weet dat u ineens weg moest, maar geen zorgen… ik geef uw plantjes wel water. Die speedboot gaat trouwens als een dolle zeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s