Een tikkie meer humor op ‘zurig’ Facebook graag


Net als de meeste Nederlanders ben ik af en toe de allerbeste bondscoach en ook bemoei ik me, ja soms zelfs schreeuwend tegen de televisie, met de wissels van Dickie of de bandenkeuzes van Max. Kortom, ik ben een eigenwijze Nederlander en dus ook een beetje een betweter en tot overmaat van ramp ben ik dan óók nog eens columnist, dus ik word nog voor mijn mening betaald ook. Maar goed, u heeft natuurlijk het recht om het, over welk onderwerp dan ook, van harte met mij oneens te zijn en mits u het een beetje beschaafd houdt en de humor niet uit het oog verliest ben ik ook meestal wel bereid om, over welk onderwerp dan ook, met u de discussie aan te gaan. En nee, dat doe ik meestal liever niet via Facebook, want daar ruikt het mij, vooral de laatste tijd, net een tikkeltje te zuur en dan moet ik het raam van mijn werkkamer weer open zetten. Hoewel, zo af en toe valt er op Facebook ook wel wat te lachen hoor. Zo stuurde gisteren een boze lezer mij een digitaal pamflet vol met taalfouten, rechtstreeks vanuit de welbekende Fabeltjesfuik. Daarop staan vooral schreeuwerige teksten over eh, tja… iets met die Tweede Golf, die eigenlijk helemaal niet bestaat (uitvinding van Mark en Hugo kennelijk) en een andere lezer reageerde daar weer gortdroog op: ‘ Poeh. Contrasterende kleuren, verschillende grote letters. Dit moet wel waar zijn. Dank voor het delen.’ Sorry hoor, maar dan kun je mij wegdragen. En dan las ik nog een reactie, naar aanleiding van een artikel over het gegeven dat veel mensen door de verscheidenheid van meningen (vooral van al die deskundigen die elkaar momenteel in de talkshows verdringen) door de bomen het bos niet meer zien. Ook die opmerking was goud waard: ,,Ik zie tegenwoordig zóveel virologen op tv… het zal toch niet besmettelijk zijn?’ Heerlijk. Het raam kan weer dicht.

2 reacties

  1. Leuke column weer, Kees. Ik lees slechts wat mijn FB vrienden posten en daar tref ik nooit ergerlijke zaken aan of grofheden, dus mijn ramen kunnen gesloten blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s